Yandex Metrica

ABD'nin Gezi Parkı'nda ağaç katliamı: Cennet gibi bahçeyi mahvedecekler

ABD'nin Gezi Parkı'nda ağaç katliamı: Cennet gibi bahçeyi mahvedecekler

Washington'daki Jefferson Anıtı çevresini bahar aylarında adeta cennete çeviren kiraz ağaçları, 'duvar yapımı' gerekçesiyle yakında kesilecek. Gezi Parkı kalkışmasını organize eden Amerikan yönetimine karşı #DirenJefferson diyecek isyancılar aranıyor.

Dünya

05.04.2024, 01:02

2013 yılında Gezi Parkı kalkışmasını yönetip yönlendiren ABD şimdi başkentinde cennet gibi bahçeyi talan etme hazırlığı yapıyor. Washington'da ünlü Jefferson Anıtı çevresini süsleyen kiraz ağaçları, dalgaları kesme amaçlı 'duvar yapılacağı' gerekçesiyle kesilecek. Bahar mevsiminde açan çiçekleriyle enfes manzaraların oluştuğu park, Amerikan halkı tarafından çok seviliyordu. 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye tepki: 'Rumlara teslim oldular' KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye tepki: 'Rumlara teslim oldular' Haberi Görüntüle

GEZİ PARKI'NIN HATIRLATTIKLARI...

Barack Obama-Joe Biden yönetimindeki Beyaz Saray, 'Kızıl Soros' Osman Kavala ve ekibine Gezi Parkı olaylarının organize edilmesini ihale etmiş, 30 Mayıs-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Taksim Meydanı PKK, MLKP, DHKP-C gibi çok sayıda terör örgütünün işgaline uğramıştı.

Gezi Parkı isyanı sırasında işgal edilen Atatürk Kültür Merkezi

CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti örgütüyle destek verip terör örgütü üyeleriyle birlikte kamp kurduğu Gezi Parkı, hükümete yönelik 'sivil' görünümlü darbe girişiminin odak noktası oldu. 

Emniyet teşkilatına sızmış Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinden bazıları, isyanın daha da büyümesi için faaliyet yürütürken, Osman Kavala ise ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli diplomat Yuri Kim'den talimat alarak olayları yönlendirmekle meşguldü. 

Ukrayna'da ABD ve Avrupa Birliği yanlılarının Maidan eylemleri

Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Haberi Görüntüle

TAKSİM'DEN SONRA KAHİRE, SONRA KİEV

2013 Temmuz'unda Mısır'da kanlı darbeye zemin hazırlayan eylemlerin ve 2013 Kasım'ında Ukrayna'da yönetimin değişmesi, sonrasında işgalle sonuçlanacak Maidan isyanının provası niteliğinde olan Gezi Parkı kalkışması, her safhasında Amerikan istihbaratı ve medyasının rol aldığı kirli bir kalkışmaydı. 

İsyan sırasında Taksim'e kamp kurmuş ABD medyası ise günler boyu İstanbul'dan dünyaya canlı yayın yaparak 'Erdoğan hükümetinin düşürülmesi' hedefine destek verdi. 

Gezi'den hemen sonra Brezilya'da Lula da Silva-Dilma Rousseff yönetimine karşı patlak veren isyan dalgası da ABD açısından başarıyla sonuçlandı ve halkın seçtiği bu politikacılar yönetimden uzaklaştırılıp 'yolsuzluk' yaftasıyla hapse atıldı. 

Washington'daki kiraz ağaçları

Bu füzeleri dünyada kimse kullanmadı! İsrail'den açık tehdit: İran taş devrine dönecek! Bu füzeleri dünyada kimse kullanmadı! İsrail'den açık tehdit: İran taş... Haberi Görüntüle

'MESELE SADECE AĞAÇ DEĞİL' DİYECEK BİRİ VAR MI?

Sivil görünümlü protestolarla hükümet düşürme planının uygulayıcılarından dönemin ABD İkinci Başkanı Joe Biden, şimdi Washington'un 1 numaralı ismi olarak Jefferson Anıtı çevresindeki kiraz ağaçlarını testereyle biçtirecek. Her yıl 1,5 milyondan fazla ziyaretçi çeken bölgenin ağaçlarını kesme konusunda öne sürülen gerekçe ise "Gelgit dalgaları gövdeye zarar veriyor" oldu. 

Okyanus gelgitini önlemek için sahile duvar yapmayı amaçlayan Milli Park Hizmetleri Dairesi, inşaatı ağaçların kesmeden yapmanın bir çözümünü bulamadı. Jefferson Anıtı bölgesindeki rehabilitasyon ve ağaçların kesimi çalışmaları için Amerikan yönetimi 3 yıl boyunca yaklaşık 113 milyon dolar harcayacak. 

Jefferson Anıtı

Washington şimdi, kiraz ağaçlarının kesilmesini önlemek üzere insanları protestoya çağırmak için Gezi'nin Memet Ali Alabora'sından ilham alan bir Amerikalıyı arıyor.

İsyanın başarısız olmasının ardından çareyi Londra'ya kaçmakta bulan Alabora, 30 Mayıs 2013'te Twitter'da şu çağrıyı yapmıştı:

"Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hâlâ anlamadın mı? Hadi gel. #direngeziparkı"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Loading