Yandex Metrica

ABD'nin Dedeağaç planı ortaya çıktı! Askeri üsleriyle Türkiye'yi çevreliyorlar

ABD'nin Dedeağaç planı ortaya çıktı! Askeri üsleriyle Türkiye'yi çevreliyorlar

Yunan medyası, ABD’nin lojistik amaçlı kullanılan Dedeağaç limanını yeni bir deniz üssüne dönüştürmeyi amaçladığını yazdı. Bu plan gerçekleşirse Dedeağaç'taki üsse çeşitli tipte büyük savaş gemileri yanaşabilecek.

Dünya

31.01.2024, 20:16

 ABD'nin, Boğazlara alternatif olması amacıyla Yunanistan'daki Dedeağaç Limanı'nın genişletilmesini planladığı ileri sürüldü. Kathimerini gazetesinin haberine göre, Dedeağaç Limanı'nın genişletilerek Girit'teki Suda Üssü'ne benzer şekilde kullanılması amaçlanıyor.

Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Haberi Görüntüle

DENİZ ÜSSÜNE ÇEVİRECEKLER

Hürriyet'in aktardığı bilgiye göre; Yunan Kathimerini gazetesi, ABD'nin, başta yüksek rütbeli askerler olmak üzere çeşitli vesilelerle, Dedeağaç limanının büyük savaş gemilerini barındırabilecek şekilde genişletilmesi planlarını Yunan yetkililere ilettiklerini yazdı. Bu planın gerçekleştirilmesi halinde çeşitli tipte savaş gemileri, Dedeağaç limanını da kullanabilecek.

İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın şifresi İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın... Haberi Görüntüle

300-400 KİŞİ KAPASİTELİ TESİSLER İNŞA EDİLİYOR

Yunanistan, geçen yıl ABD ile imzaladığı yeni savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde, Türkiye'den sadece 40 kilometre mesafedeki Dedeağaç'ta, 156'ncı Motorize Topçu Taburu'nun barındığı "Yanuli" kışlasını üs olarak tahsis etti. "Yanuli" kışlasında, Balkanlar ve Avrupa ülkelerine gitmek üzere Dedeağaç'a gelen Amerikan askerlerinin konaklayabilmeleri için 300-400 kişi kapasiteli tesisler inşa ediliyor.

O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı: Tek gerçek seçenek! O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı:... Haberi Görüntüle

F-35 VE İHA'LAR KONUŞLANDIRACAKLAR

Ayrıca Yunan medyasının yaptığı haberde ABD'nin Girit'teki Suda Üssü'nün (deniz ve hava üssü) İHA ve F-35 tipi savaş uçaklarını konuşlandıracak şekilde yeni tesis inşası ile de yakından ilgilendikleri belirtildi. İki ülke arasındaki savunma işbirliği anlaşması, Suda Üssü'nün genişletilmesini de öngörüyor.

Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı aldı Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı... Haberi Görüntüle

TİNA'NIN YENİ PROPAGANDA BİRİMİ

Öte yandan haftalık Real News gazetesi, Yunan hükümetinin, Türkiye'ye karşı bir propaganda birimi olarak faaliyet gösterecek "Merkezi İletişim İdaresi"ni kurmayı kararlaştırdığını belirtti. Birimin başına ABD'nin New York kentindeki eski Yunan konsolosu Kontantinos Kutras'ın önerildiği yazıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading