Yandex Metrica

DOLAR

32.47

%0.1 expand_less

EURO

34.82

%-0 expand_less

ALTIN

2426.80

%-0.3 expand_more

BIST

10082.77

%0 expand_less

BTC ($)

63429.00

%0.79 expand_less

İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın şifresi

İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın şifresi

İsrail'in İran'a nasıl ve ne zaman karşılık vereceği merak konusu olurken Ortadoğu'da tansiyon yükselmiş durumda. İsrail basını ise İsrail ordusunun İran'a ve vekillerine nasıl bir karşı saldırı gerçekleştireceğine karar verildiğini yazdı.

Dünya

23.04.2024, 22:34

6 ay önce İsrail-Hamas arasında başlayan savaşla birlikte Ortadoğu'da yükselen tansiyon zirve yapmış durumda. İsrail ordusu, İran'ın geçtiğimiz cumartesi akşamı düzenlediği son saldırıya yanıt vermeye hazırlanıyor.

Ordu sözcüsü yaptığı açıklamada "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil." dedi. İsrail basını ise İsrail ordusunun İran'a ve vekillerine nasıl bir karşı saldırı gerçekleştireceğine karar verildiğini yazdı.

AB ülkelerinden mesaj: Filistin devleti tanınmaya hazırlanıyor AB ülkelerinden mesaj: Filistin devleti tanınmaya hazırlanıyor Haberi Görüntüle

SALDIRI KARARI ALINDI ZAMANLAMA BELLİ DEĞİL

İsrail'in yüksek tirajlı gazeteleri arasında yer alan Jerusalem Post gazetesi, salı akşamı yayınladığı haberde İsrail güçlerinin İran'a saldırmaya karar verdiğini ancak zamanlamanın belli olmadığını yazdı. Jerusalem Post, karşı misillemenin türüne dair kararın alındığını ancak zamanlamanın halen değişkenlik gösterdiğini belirtti.

Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de Gazze ayaklanmasına katıldı Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de... Haberi Görüntüle

30 NİSAN ŞİFRESİ

Jerusalem Post, alınan karara rağmen Tel Aviv yönetiminin Ortadoğu'yu bölgesel bir savaşa sürükleyecek saldırıyı bastırmaya çalıştığını savundu. Jerusalem Post, sözü Genelkurmay Başkanı Halevi'nin açıklamalarına getirdi. Gazete, verilen sinyallerin yalın şekilde okunması halinde önümüzdeki günlerde büyük bir saldırının yakın zamanda gerçekleşmeyeceğine dikkat çekti. Gazete, misillemenin daha uzun süre de ertelenebileceğini yazdı. Halevi'nin 30 Nisan'da kutlanacak Hamursuz Bayramı'ndan söz etmesi ise, saldırının söz konusu tarihten sonra düzenleneceği yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Geciken silah sevkiyatı Zelenski'yi telaşlandırdı: NATO vurgusuyla yeni yardımlar istedi Geciken silah sevkiyatı Zelenski'yi telaşlandırdı: NATO vurgusuyla yeni yardımlar istedi Haberi Görüntüle

MUHTEMEL HEDEF LİSTESİNİ YAZDILAR

Ancak yine de Jerusalem Post gazetesi, İsrailli yetkililerin açıklamalarının İran ve Ortadoğu'daki vekillerini şaşırtmak için yapılmış olabileceğini belirtti. Haberde muhtemel bir karşı saldırıda hedef alınacak yerler listelendi. Habere göre İran'ın nükleer tesislerine saldırmaktan kamikaze drone ve balistik füze tesislerini vurmaya, üst düzey İranlı yetkililere suikasttan yurt dışındaki Devrim Muhafızları komutanlarını cezalandırmaya birçok misilleme seçeneği yer alıyor.

İsrail ordusu duyurdu: Gazze Şeridi'nde bir İsrail askeri öldü İsrail ordusu duyurdu: Gazze Şeridi'nde bir İsrail askeri öldü Haberi Görüntüle

SİBER ALANDA SALDIRI

Jerusalem Post gazetesi, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Salı günü "Orta Doğu semaları İsrail hava kuvvetlerine ardına kadar açık" açıklamasından yola çıkarak ise, İsrail jetlerinin aşırı derecede önemli bir hedefe dahil olacağı değerlendirmesini yaptı. Ordunun siber ve teknoloji birimlerinin tatbikata giriştiğini aktaran Jerusalem Post gazetesi, muhtemel karşı saldırının bir bölümünün siber alanda olabileceğini de ekledi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading