Yandex Metrica

ABD medyasından seçim yorumu! Trump için felaket tek rakibi DeSantis

ABD medyasından seçim yorumu! Trump için felaket tek rakibi DeSantis

Ara seçimde Donald Trump istediğini alamadı. ABD basını, ara seçim sonuçlarını Demokratlar için “iyi”, Cumhuriyetçi Parti ve eski ABD Başkanı Donald Trump için “kötü” şeklinde yorumladı. Ayrıca Trump'ın 2024 başkan adaylığı için güçlü bir rakibi var. O kişi Florida’nın Cumhuriyetçi Valisi Ron DeSantis.

Dünya

23.01.2024, 20:03

Cumhuriyetçiler mi yoksa demokratlar mı kazanacak? ABD'de vatandaşlar, ara seçim için 8 Kasım'da sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre, şu an Cumhuriyetçilerin elinde 49, Demokratların elinde 48 sandalye bulunuyor. Georgia, Nevada, Arizona eyaletlerinde ise sonuçlar henüz netleşmedi.

Mevcut düzende Senato'da 50 Cumhuriyetçi ve 50 Demokrat senatör bulunuyor. 51 senatör sayısına ulaşan taraf, Kongre'nin bu kanadında çoğunluğun da sahibi olacak. Kongre’nin Temsilciler Meclisi kanadında da şu ana kadar Demokratlar 176, Cumhuriyetçiler de 204 koltuğa ulaşmış bulunuyor. Temsilciler Meclisi’nde 218 rakamına ulaşan çoğunluğu elde ediyor.

3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail Nükleer tesisleri vurabilir mi? 3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail... Haberi Görüntüle

TRUMP İÇİN FELAKET

ABD medyasında, seçim sonuçları ile ilgili eski Başkan Donald Trump’a yönelik olumsuz değerlendirmelerde bulunuldu. WP, seçimle ilgili analiz haberinde, “2022 ara seçimlerinin Trump için neden felaket olduğunu” tartışmaya açtı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'den kalıcı barış için iki devletli çözüm mesajı: Türkiye ile hemfikiriz Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'den kalıcı barış için iki devletli çözüm mesajı:... Haberi Görüntüle

DESANTİS MANŞETE TAŞINDI

NYT, Trump’ın 2024 Başkanlık seçimlerinde aday olması halinde partiden rakibi olacağı tahmin edilen Florida’nın Cumhuriyetçi Valisi Ron DeSantis'i, büyük bir ABD bayrağının yanındaki fotoğrafı ile “DeGelecek” şeklinde manşete taşıdı.

Ron DeSantis yeni Trump mı olacak? - 1

IVY League öğrencileri hayatları boyunca baskı görecek olmalarına rağmen Gazze'nin yanındalar: Şimdiden iş teklifleri iptal edildi! IVY League öğrencileri hayatları boyunca baskı görecek olmalarına rağmen Gazze'nin... Haberi Görüntüle

TRUMP'IN ELEŞTİRDİĞİ İSİM YİNE KAZANDI

Fox Haber'in internet sitesinde de, "Trump'ın desteklediği adaylardan kazananlar zafer konuşmasında eski başkandan bahsetmiyor", "Trump'ın eleştirdiği Cumhuriyetçi Brad Raffensperger, Georgia'da yine kazandı” ve "Muhafazakarlar, Cumhuriyetçilerin ezici seçim sonuçlarının ardından Trump'ı işaret ediyor" şeklinde ifadelere yer verdi.

Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan adası tehlikede... Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan... Haberi Görüntüle

TRUMP İÇİN HAYAL KIRIKLIĞI

NYT, Trump'ın ara seçimlere kadar 2 yıl boyunca seçim kampanyalarında destek verdiği yaklaşık 330 adayın sandıkta beklediği başarıyı yakalayamadığını düşündüğünü ve seçim sonuçlarını Mar-a-Lago'daki malikanesinde hayal kırıklığına uğramış şekilde izlediğini öne sürdü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading