Yandex Metrica

ABD'den Putin'i çılgına çevirecek karar! Biden Ukrayna'ya verdikçe veriyor

ABD'den Putin'i çılgına çevirecek karar! Biden Ukrayna'ya verdikçe veriyor

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Rusya-Ukrayna savaşında hava savunma sistemleri, roketler ve uçaksavarları içeren paketi Zelenski'nin ordusuna gönderecek.

Dünya

23.01.2024, 20:24

24 Şubat 2022 tarihinde başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ediyor. Almanya ve ABD başta olmak üzere birçok ülke Ukrayna'ya leopard tankı göndereceğini açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte savaş farklı bir boyut kazanırken ABD Başkanı Joe Biden'den Putin'i çılgına çevirecek bir karar daha geldi.

Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Haberi Görüntüle

KARADAN FIRLATILAN KÜÇÜK ÇAPLI BOMBA

Maddi yardım ve tank sevkiyatı kararlarının ardından daha uzun menzilli roketlerin de içinde bulunduğu yaklaşık 2,2 milyar dolar değerindeki sevkiyat, Ukrayna'ya teslim edilecek. Kısa bir süre içinde açıklanması beklenen paket, Ukrayna'ya yaklaşık 150 kilometre menzile sahip güdümlü "Karadan Fırlatılan Küçük Çaplı Bomba" sağlama taahhüdünü içeriyor.

Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor: Bir ulus topyekün yok oluyor! Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor:... Haberi Görüntüle

YARDIM PAKETİNİN MALİYETİ BELLİ OLDU

Söz konusu yardım paketinde 425 milyon dolarlık cephane ve destek teçhizatı bulunuyor. Ayrıca Ukrayna için yeni silahlar satın almak için kullanılan Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi aracılığıyla 1,75 milyar dolarlık yeni fonu içeriyor. Ukrayna'ya gönderilecek "daha uzun menzilli" roketler, hava savunma sistemi entegrasyonu ekipmanları, iki adet HAWK Hava Savunma Sistemi, uçaksavar silahları ve mühimmatı ile insansız hava araçları (İHA) Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi fonlarından finanse edilecek.

Bilindiği üzere ABD, Ukrayna'nın Rusya topraklarını hedef alabileceği ve kendisinin de savaşın içine çekileceği endişesiyle uzun süre uzun menzilli roket sistemlerini Ukrayna'ya göndermekte kararsız kalmıştı.

Suudi Arabistan'dan İran-İsrail gerilimine açıklama: Ciddi sonuçlara yol açabilir Suudi Arabistan'dan İran-İsrail gerilimine açıklama: Ciddi sonuçlara yol açabilir Haberi Görüntüle

Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Haberi Görüntüle

SALDIRMAMA GARANTİSİ

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, dün yaptığı açıklamada, müttefiklerinin Ukrayna'ya uzun menzilli füzeler vermesi durumunda bu silahlarla Rusya'nın topraklarına saldırmayacakları konusunda garanti vermeye hazır olduklarını belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading