Yandex Metrica

Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor: Bir ulus topyekün yok oluyor!

Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor: Bir ulus topyekün yok oluyor!

7 Ekim'den bu yana dünyanın en büyük soykırımını yapan katil İsrail 30.000'den fazla Filistinliyei katletti. Öte yandan harabeye dönüşen bu coğrafyada bin yıllık kalıntılar da ağır bedeller ödüyor. Kültürel mirasın yüzde 60'a yakını yok edildi.

Dünya

03.05.2024, 19:15

Tüm dünyanın gözleri önünde kadın, çocuk ayırt etmeden katliam yapan İsrail, 1000 yıllık Filistin tarihini de yerle bir etmeye çalışıyor. 

7 Ekim sabahı Gazze'deki MÖ 2. yüzyıldan kalma Roma mezarlığında çalışmalar yürüten Fransız arkeolog René Elter, 7 Ekim'den sonra her şeyin yok olduğunu ifade etti.

Napolyon'un hatasını tekrarlamak için sabırsızlanıyor: Rus siyasetçiden Macron'a mesaj var! Napolyon'un hatasını tekrarlamak için sabırsızlanıyor: Rus siyasetçiden Macron'a mesaj var! Haberi Görüntüle

1000 YILLIK GAZZE TARİHİ YOK OLUYOR

Altı aylık savaşta İsrail ordusu 30.000'den fazla Filistinliyi öldürdü ve altyapıyı neredeyse sıfıra indirdi. İsrail saldırıları Tunç Çağı'ndan günümüze kadar pek çok kültüre tanıklık eden zengin tarihi mirası da yok etti. UNESCO, uydu görüntüleri 41 kültürel alanda hasar olduğunu kaydetti: tarihi ve/veya sanatsal açıdan ilgi çekici 22 bina, on dini alan, üç arkeolojik alan, üç anıt, iki taşınabilir kültürel varlık ve bir müze yerle bir edildi.

Dünya çapında çok sayıda STK Gazze'de durumu rapor etmeye hazırlanıyor. İsrail saldırıları yerleşim bölgesindeki 350 tarihi mekanın 200'ünden fazlası kısmen veya tamamen yok edecek, yani  Gazze Şeridi'nin kültürel mirasının yaklaşık yüzde 60'ını.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading