Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'de Biden'a olan güven günden güne azalıyor

ABD'de Biden'a olan güven günden güne azalıyor

IPSOS tarafından yapılan son anketlere göre, ABD Başkanı Joe Biden'a Kovid-19'la mücadele sürecinde duyulan güven ciddi boyutta azalıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:07

Geçtiğimiz haftalarda yapılan bazı anketlerde ABD Başkanı Joe Biden'ın halkın güvenini kaybettiği hatta eski Başkan Donald Trump dönemine özlem duyulduğu iddiaları ortaya sürülmüştü. Biden'a olan güven azalması bu kez Kovid-19'la mücadele konusunda da yaşandı.

Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor! Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor! Haberi Görüntüle

HAZİRAN AYINDAN BU TARAFA GÜVEN ORANINDA DÜŞÜŞ

ABD’de Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinden önceki döneme geri dönme konusunda Başkan Joe Biden’a duyulan güveninin geçtiğimiz haziran ayından bu tarafa ciddi boyutta azaldığı belirtildi.

AA'nın Axios-Ipsos tarafından gerçekleştirilen ankete dayandırdığı haberine göre, ankete katılanların yüzde 13’ünün 6 ay içinde Kovid-19'dan önceki normal hayata geri dilediği kaydedildi.

Haziran ayında gerçekleştirilen ankette yer alan aynı soruya yönelik verilen cevabın ise yüzde 36 olduğu belirtildi.

Diğer taraftan aynı ankette hayatın normal seyrine dönüşünün bir yıldan daha uzun süreceğine inananların ise haziran ayında yüzde 9 iken şimdi yüzde 30'a çıktığına dikkat çekildi.

Dünyaca ünlü ekonomistten akıllara durgunluk veren tahmin: Bankalar çökecek! 3. Dünya Savaşı çıkacak Dünyaca ünlü ekonomistten akıllara durgunluk veren tahmin: Bankalar çökecek! 3.... Haberi Görüntüle

DEMOKRATLARIN DA GÜVENİ AZALDI

Ipsos Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yapan Cliff Young, ABD Başkanı Biden’in Kovid-19'la mücadele konusunda halk arasındaki "beklenti oyununu" kaybettiğini söyleyerek, "Delta varyantı halkın hayatını etkiledi, şimdi insanlar beklentilerini yeniden düzenliyor, bu da Biden için iyi değil." değerlendirmesinde bulundu.

Aynı ankette, Joe Biden’ın bizzat kendi seçmen tabanı olan Demokratlar arasında da ciddi oranda güven kaybı yaşadığı belirtildi.

Demokratlarda Joe Biden’a makul düzeyde güvenenlerin oranı haziran ayındaki yüzde 88’den son yapılan ankette yüzde 81’e gerilerken, ciddi oranda güvenen Demokratların oranı da yüzde 45’ten 33’lere geriledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading