Yandex Metrica

ABD'de başkanlık seçiminde dikkat çeken anket! Rakibinden 17 puan önde çıktı

ABD'de başkanlık seçiminde dikkat çeken anket! Rakibinden 17 puan önde çıktı

ABD'de 2024 yılında yapılacak seçimlere ilişkin ankette, Eski Başkan Donald Trump, Cumhuriyetçi aday adayları arasında yapılacak bir önseçimde, rakiplerinden 17 puan önde çıktı.

Dünya

23.01.2024, 20:19

ABD'de 2024 yılında yapılması planlanan başkanlık seçimlerine ilişkin yapılan bir ankette çıkan sonuç şaşırttı. Ankette, Eski Başkan Donald Trump  Cumhuriyetçi aday adayları arasında olası bir önseçimde, en kuvvetli rakibi olarak görülen Florida Valisi Ron DeSantis'in 17 puan önünde çıktı.

İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına sızdı İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına... Haberi Görüntüle

TRUMP, CUMHURİYETÇİ SEÇMEN İÇİNDE GÜÇLÜ ADAY 

Morning Consult tarafından yapılan ankette, Trump'ın, Cumhuriyetçi seçmen içinde aday olarak güçlü pozisyonunu koruduğu ortaya çıktı. 2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçilerin yapacağı muhtemel bir önseçimde Trump yüzde DeSantis yüzde 31 ile ikinci, Trump, 48 ile önde çıktı. 

Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya bu kararı bekliyor... Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya... Haberi Görüntüle

DİĞER ADAYLARIN OY ORANI 

2024 başkanlık yarışı için ismi geçen diğer potansiyel adaylardan eski Başkan Yardımcısı Mike Pence yüzde 8, eski Wyoming milletvekili Liz Cheney yüzde 3, ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley ve Teksas Senatörü Ted Cruz ise yüzde 2'şer oy aldı. 

Gazze dayanışması tüm Amerikan üniversitelerini sarmış durumda: ABD tarihinde böyle seferberlik görülmemişti! Gazze dayanışması tüm Amerikan üniversitelerini sarmış durumda: ABD tarihinde böyle... Haberi Görüntüle

'BİDEN DAHA İYİ PERFORMANS GÖSTERİR'

Ankete katılanlar, 2024 başkanlık seçimlerinde Başkan Joe Biden'ın tekrar aday olması durumunda ise Trump'a göre DeSantis'in daha iyi performans göstereceğini ileri sürdü. 

Katılımcılara göre varsayımsal bir genel seçim karşılaştırmasında, DeSantis yüzde 44'e karşı yüzde 41 ile Biden'ın 3 puan önünde çıkarken, Trump ise yüzde 43'e karşı yüzde 40 ile Biden'ın 3 puan gerisinde kaldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading