Yandex Metrica

İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına sızdı

İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına sızdı

Beklenen oldu ve İran, İsrail'e İHA saldırısı başlattı. İran operasyonun adını "Gerçek Vaat Operasyonu" olarak ilan etti. Dünya ise İsrail'in İran'a karşılık verip vermeyeceğine kilitlenmiş durumda. Olası bir misillemenin yeni bir savaşın fitilini ateşleyebileceği korkuları sürerken ABD medyasına sızan bir bilgi İsrail'de kapalı kapılar arkasında yaşananları gözler önüne serdi. 

Dünya

17.04.2024, 19:49

Terör devleti İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." ifadesini kullanmıştı.

Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Haberi Görüntüle

İRAN, İSRAİL'E İHA SALDIRISI BAŞLATTI

Beklenen oldu ve İran, İsrail'e İHA saldırısı başlattı. Açıklama İsrail devlet televizyonu KAAN'dan geldi. İran operasyonun adını "Gerçek Vaat Operasyonu" olarak ilan etti. Dünya ise İsrail'in İran'a karşılık verip vermeyeceğine kilitlenmiş durumda. Olası bir misillemenin yeni bir savaşın fitilini ateşleyebileceği korkuları sürerken ABD medyasına sızan bir bilgi İsrail'de kapalı kapılar arkasında yaşananları gözler önüne serdi. 

Atatürk fotoğrafı Yunan bakanın başına dert açtı: Ülkesinde linç ediliyor Atatürk fotoğrafı Yunan bakanın başına dert açtı: Ülkesinde linç ediliyor Haberi Görüntüle

NETANYAHU'YA BASKI

Axios'ta Barak Ravid'in üç İsrailli yetkiliye dayandırdığı habere göre, İran'ın İsrail'e hava saldırısı başlatmasının ardından savaş kabinesi cumartesi gecesi hemen toplandı. Söz konusu toplantıda bakanlar Benny Gantz ve Gadi Eisenkot, Başbakan Netanyahu'ya derhal karşı saldırı yapması yönünde baskı yaptı.

X'ten Gazze sansürü: Uluslararası Özgürlük Filosu'na destek veren Mandela'nın torununun hesabı askıya alındı X'ten Gazze sansürü: Uluslararası Özgürlük Filosu'na destek veren Mandela'nın torununun... Haberi Görüntüle

''BEKLERSEK DESTEK AZALIR''

Başbakanlık ise bu raporu "gerçeğin tam tersi" olarak nitelendirerek yalanladı. Gantz ve Eisenkot'un, İsrail'in İran bombardımanına yanıt vermek için ne kadar uzun süre beklerse, bunu yaparken o kadar az uluslararası destek alacağını savundukları bildirildi. İki bakan ayrıca, İran drone'ları hala İsrail'e doğru giderken başlatılan acil bir karşı saldırının başka bir dalgayı savuşturacağını ve mübadeleyi sona erdireceğini öne sürdüler.

Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Haberi Görüntüle

''BEDELİ AĞIR OLUR''

Netanyahu ve savaş kabinesinin diğer üyeleri, İran'a karşı yapılacak acil bir karşı saldırıyı reddettiler. Netanyahu ve diğer kabine üyeleri, karşılık verilmesi yerine İran saldırısının ne kadar can kaybına ve ne kadar hasara yol açtığını görmek için beklemeyi seçti. Ayrıca Netanyahu, Hamas'la ve İran'la aynı savaşmanın bedelinin ağır olacağı görüşünü savundu.

Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e gidiyor Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e... Haberi Görüntüle

KISITLAMALAR KALDIRILDI

Öte yandan İsrail ordusu, İran'ın saldırı tehdidi nedeniyle iki gün ara verilen okulların bugün itibarıyla yeniden açılacağını ve toplanma yasağının da kaldırıldığını duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading