Yandex Metrica

ABD'de ara seçim: Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerin Senato Demokratların

ABD'de ara seçim: Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerin Senato Demokratların

ABD'de kongre ara seçimlerinin sonuçları Cumhuriyetçiler ve Demokratlar için netlik kazandı. California ve Colorado gibi bazı eyaletlerde kesin sonuç ortaya çıkmamış olsa da Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi'nde Demokratlar ise Senato'da çoğunluk elde etti.

Dünya

23.01.2024, 20:04

ABD'de kongre ara seçiminin oy sayımı bazı eyaletlerde hala devam etse de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar için tablo netlik kazandı. Associated Press'in (AP) haberine göre  Cummhuriyetçiler, California'da kazandıkları bölge ile Temsilciler Meclisi'nde 218 saldalye ile çoğunluk elde  etti.

Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Haberi Görüntüle

7  BÖLGEDEN  SONUÇ BEKLENİYOR

Şu ana kadar 210 sandalye kazanan Demokratlar ise California ve Colorado'da sonuçları kesinleşmemiş 7 bölgeden gelecek sonuçları bekliyor. California ve Colorado'daki bu 7 bölgenin üçünde Cumhuriyetçiler dördünde ise Demokratlar önde gidiyor. Temmsilciler Meclisi'nde 218 sandalye kazanan parti Meclis Başkanlığı dahil tüm komisyon başkanlıklarını alıyor.

Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Haberi Görüntüle

MCCARTHY: 'NANCY PELOSI'Yİ KOVDUK'

Temsilciler Meclisi Başkanı olması beklenen Kevin McCarthy Cummhuriyetçilerin zaferini Twitter hesabından duyurdu. MacCarthy  "Cumhuriyetçiler (Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy) Pelosi'den Temsilciler Meclisi'ni aldı. Amerikan halkı yeni bir yöne gitmek üzere hazır ve Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri bunu yapmak için hazır." sözlerine yer verdi. 
 

McCarthy bir diğer paylaşımında ise Pelosi'yi Meclis'ten kovduklarını ifade etti.
Son dakika... Füzeler ateşlendi: Hizbullah'tan İsrail'e güçlü saldırı Son dakika... Füzeler ateşlendi: Hizbullah'tan İsrail'e güçlü saldırı Haberi Görüntüle

BIDEN'TAN TEBRİK: GELECEK SİYASİ SAVAŞARA ESİR EDİLMEYECEK KADAR DEĞERLİ

ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı olması beklenen Kevin McCarthy'yi tebrik etti. Cumhuriyetçilerle çalışmaya hazır olduğunu ifade eden Biden, "Geçen hafta da söylediğim gibi gelecek, siyasi savaşlara esir edilmeyecek kadar değerli. Amerikan halkı onlar için iş yapmamızı istiyor. Onlar için önemli olan konulara odaklanmamızı ve hayatlarını iyileştirmemizi istiyor." şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden

Sonuç olarak Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi'nde çoğunluk elde ederken Demokratlar ise Senato'da başarılı oldu. 

Öğrenci devrimi! Amerikalılar Siyonist rejime başkaldırdı: Washington'u neler bekliyor? Öğrenci devrimi! Amerikalılar Siyonist rejime başkaldırdı: Washington'u neler bekliyor? Haberi Görüntüle

EN AZ YÜZDE 50 GEREKİYOR

Georgia eyaletinde ise adaylar ikinci turda yeniden yarışacak. Georgia için mücadele eden Demokrat Warnock yüzde 49,4 oranında oy toplarken Cumhuriyetçi rakibi Walker ise yüzde 48,5'e kadar ulaşabildi. Fakat eyalet yasalarına göre bir adayın kazanabilmesi için en az yüzde 50 barajını aşması  gerekiyor.

6 Aralık'ta Georgia'da yapılacak ikinci tur seçimde sonuç ne gelirse gelsin Demokratların 100 üyeli senatoda 50 sandalyeleri olduğu için çoğunluğu ellerinde bulundurmaları gerekiyor.

Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Haberi Görüntüle

KAMALA HARRIS DURUMU DEĞİŞTİREMEYECEK

ABD yasalarına göre Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Senato Başkanı olarak eşitlik bozma oyu var. 

Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in eşitlik bozma oyu ile Cumhuriyetçiler Georgia'yı kazanır ve koltuk dağıllımı yüzde 50-50 olsa dahi Demokratlar Senato'da çoğunluğu sağlayabilecek. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading