Yandex Metrica

Son dakika... Füzeler ateşlendi: Hizbullah'tan İsrail'e güçlü saldırı

Son dakika... Füzeler ateşlendi: Hizbullah'tan İsrail'e güçlü saldırı

Hizbullah'tan İsrail'e yoğun biçimde füze saldırısı gerçekleştirildi. Lübnan topraklarından gerçekleştirilen saldırıda 50'den fazla roket fırlatıldı.

Dünya

18.04.2024, 23:37

Hizbullah'tan İsrail'e yoğun biçimde füze saldırısı gerçekleştirildi. Lübnan topraklarından gerçekleştirilen saldırıda 50'den fazla roket fırlatıldı. İsrail Ordu Sözcülüğü, yaptığı açıklamada füze saldırılarının engellendiği iddia edildi.

Hizbullah, İsrail'in Yukarı Celil'deki askeri üssüne füze saldırısı yaptı. Lübnan'dan yapılan saldırıyla ilgili İsrail'den yapılan açıklamada Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine 40 füzenin fırlatıldığı ve bir kısmının demir kubbe sistemi ile vurulduğu ve geriye kalanın da boş araziye düştüğü kaydedildi.

Ayrıca açıklamada, Hizbullah’ın saldırısında herhangi bir can kaybının yaşanmadığı aktarıldı. İsrail ordusu ayrıca roketlerin çoğunu imha ettiklerini ve 2 İHA'nın da düşürüldüğünü belirtti. 

Bazı kaynaklarda bu saldırının öncü bir saldırı olduğu, İran'ın asıl saldırıyı kısa zaman içinde yapacağı iddia ediliyor.

Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Haberi Görüntüle

ABD MEDYASININ İDDİASI

ABD medyası İran'ın, 1 Nisan'da Suriye'deki büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasını vuran İsrail'e karşı bugün veya en geç yarına kadar karşılık vermeye hazırlandığı duyurdu. Wall Street Journal (WSJ) ve Bloomberg, istihbarat kaynaklarına dayanarak, İran'ın İsrail'e yarın akşama kadar misilleme yapacağını yazdı.

Wall Street Journal, istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde İran'ın İsrail'e direkt olarka karşılık vermeyi planladığını kaydetti. Konuyla ilgili bilgi veren bir ABD'li yetkili, İran'ın İsrail topraklarına saldıracağını öngördüğünü ve bunu bir iki gün içinde gerçekleştireceğini söyledi. İran'da hazırlanna bir planın Ayetullah Ali Hamaney'in önüne geldiği ve onay beklediği öne sürüldü. Planda Hayfa Havalimanı ile Dimona'daki nükleer tesis de dahil İsrail'deki hedeflerin orta menzilli füzelerle vurulması var. Fakat bir başla görüşe göre İran, İsrail topraklarını doğrudan hedef almayacak. İşgal altında tutulan Golan topraklarının vurulması veya Arap dünyasındaki İsrail'e ait diplomatik binaların hedef alınması da seçenekler arasında yer alıyor.

Bloomberg de haberinde İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına 48 saat içinde başlayacağını duyurdu. Saldırı planlarının İran yönetimi tarafından henüz onaylanmadığına dikkat çekilen haberde ABD'nin İsrail'in savunması için hazırlıklar yaptığı ve ek askeri varlıklarını bölgeye aktardığı kaydedildi.

F-16 savaş uçaklarının koordinatlarını verdi: Depolama planlarını anlattı: İnanılmaz bir amatörlük F-16 savaş uçaklarının koordinatlarını verdi: Depolama planlarını anlattı: İnanılmaz bir... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN ŞAM'DAKİ SALDIRISI

İsrail, Şam'da İran'ın konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde 7 kişi ile 6 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti. İran'ın saldırıya karşı o tarihten bu yana misilleme yapması bekleniyor. İran tarafından yapılan açıklamalarda saldırıdan ABD'nin de sorumlu olduğu belirtilmişti. 

ABD ise ister sivil öldürsün ister asker İsrail'e koşulsuz destek vermeye devam ediyor. Dün İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile görüşen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İran'ın saldırı tehdidine karşı ABD'nin tam desteğini iletmişti. İran Dışişleri bakanı Hüzeyin Emir Abdullahiyan ise dün Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş ve İsrail saldırganlığına karşı verilecek cevabın meşru müdafaa olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading