Yandex Metrica

ABD Afganistan'dan çekildi Taliban'dan zafer açıklaması geldi

ABD Afganistan'dan çekildi Taliban'dan zafer açıklaması geldi

ABD askerinin Afganistan'dan çekilmesinin ardından 20 yıllık işgal sona erdi. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, yaptığı açıklamada 'Bu zafer hepimizin. ABD'nin hezimeti diğer işgalcilere ders oldu' dedi.

Dünya

23.01.2024, 17:54

ABD askerlerinin Afganistan'dan tahliyesi tamamlandı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral McKenzie, "Ülkede kalan son insanlı uçaklar şu anda Afganistan'ın üzerindeki hava sahasından çekiliyor" dedi.

McKenzie, "Amerikan vatandaşlarını ve savunmasız Afganları tahliye etmeye yönelik askeri misyonun sonunda, Afganistan'dan çekilmemizin tamamlandığını duyurmak için buradayım. Son C-17 uçağı 30 Ağustos'ta ABD Doğu Yakası saatiyle 15.29'da Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndan havalandı ve ülkede kalan son insanlı uçaklar şu anda Afganistan'ın üzerindeki hava sahasından çekiliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve Sünni toplumu temsilcilerini kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve... Haberi Görüntüle

"2 BİN 461 AMERİKAN ASKERİ ÖLDÜ"

McKenzie, "Bu ucuz bir görev değildi. 13'ü geçen hafta DAEŞ bombalı saldırısında olmak üzere toplam 2 bin 461 Amerikan askeri öldü ve 20 binden fazlası da yaralandı." diye konuştu.

Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi karıştırdı Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi... Haberi Görüntüle

"123 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ"

18 günlük çekilme sürecinde 123 bin kişiyi tahliye ettiklerini söyleyen Orgeneral McKenzie, "Tahliye için havaalanına Amerikan vatandaşlarının alımı son uçağın çıkışından 12 saat önce durduruldu dolayısıyla son anda gelmeye çalışan Amerikalıları getiremedik" dedi.

Kraliyetin kaçak atları Londra'yı altını üstüne getirdi! Ordu ve polis alarma geçti: 5 yaralı Kraliyetin kaçak atları Londra'yı altını üstüne getirdi! Ordu ve polis... Haberi Görüntüle

TALİBAN'DAN AÇIKLAMA

20 yıllık askeri müdahalenin ardından son ABD birliklerinin ülkeyi terk etmesinden saatler sonra Taliban'dan açıklama geldi. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil havaalanının pistinden yaptığı açıklamada, 'Afganistan'ı tebrik ederim... bu zafer hepimizin' dedi.

Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker hayatını kaybetti Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker... Haberi Görüntüle

''DİĞER İŞGALCİLERE DERS OLDU''

ABD'nin buradan çekilmesinin ardından havalimanına giren Mücahid, sözlerine şöyle devam etti; 'ABD ve dünya ile iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz. Hepsiyle iyi diplomatik ilişkiler kurulmasını memnuniyetle karşılıyoruz.' Mücahid, 'ABD'nin hezimeti diğer işgalcilere ders oldu' dedi.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi Haberi Görüntüle

TELEVİZYONDA İLGİNÇ ANLAR 

Bir eyalet dışında Afganistan'ın tümünü ele geçiren ve 31 Ağustos gece yarısından itibaren Kabil Havalimanı'nın kontrolünü almaya hazırlanan Taliban'ın bir televizyon röportajı, şok etkisi yarattı.Bir grup Taliban komutanını ekrana çıkaran Afganistan TV kanalında, spikerin hemen sağında ve solunda ise silahlı militanlar bekliyordu. Spiker katılımcıları ve programın konusunu bu halde anons etti.İzleyenlerin gözlerine inanamadığı anlarda Taliban komutanı "Bir gün Amerika'yı yenebileceğimizden emindik" ifadesini kullandı. Programın adı ise, gerçek olamayacak kadar ilginçti: Barış Stüdyosu!

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading