Yandex Metrica

AB'den Türkiye'ye deprem yardımı: 1 milyar euroluk destek sağlanacak

AB'den Türkiye'ye deprem yardımı: 1 milyar euroluk destek sağlanacak

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ''Avrupa Komisyonu deprem sonrası yeniden yapılanma için Türkiye'yi 1 milyar Euro ile destekleyecek.'' açıklamasında bulundu.

Dünya

23.01.2024, 20:36

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 1 ayı aşkın bir zaman geçerken çifte felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bini aştı.

Depremin ilk anından itibaren dünya, Türkiye için tek yürek olurken insani yadım malzemelerinin yanı sıra arama kurtarma ekipleri de afet bölgelerine gönderildi.

AB Komisyonu ve AB Dönem Başkanı İsveç'in, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden Türkiye ve Suriye'de etkilenenler için düzenlediği Uluslararası Bağışçılar Konferansı Belçika'nın başkenti Brüksel'de başladı.

Konsolosluk misillemesi için İran'dan İsrail'e net mesaj: Meşru savunma! Konsolosluk misillemesi için İran'dan İsrail'e net mesaj: Meşru savunma! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE 1 MİLYAR AVRO DESTEK SÖZÜ 

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı;

"Bu, feci bir kayıp hikayesi ve Türkiye halkı, Suriye halkı ve dünyanın dört bir yanındaki dostlarınız arasındaki kahramanca bir dayanışma hikayesidir. Tüm dünya Türkiye'ye ve Suriye halkına destek için seferber oldu çünkü bu stratejinin ölçeği o kadar büyük ki; hiçbir ülke veya kurum tek başına, bizim birlikte yaptığımızın yakınından bile geçemez. AB Komisyonu deprem sonrası yeniden yapılanma için Türkiye'yi 1 milyar avro ile destekleyecek. Suriye'ye de insani yardım ve erken toparlanma için 108 milyon avroluk bir paket daha taahhüt ettik." 

İran'a yanıt gelecek mi? İşte İsrail'in potansiyel hedefleri İran'a yanıt gelecek mi? İşte İsrail'in potansiyel hedefleri Haberi Görüntüle

Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Haberi Görüntüle

''BELÇİKA VE HOLLANDA'NIN TAMAMI KADAR'''

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da 42 gün önce Kahramanmaraş merkezli depremle Türkiye ve Suriye'de milyonlarca kişinin hayatının birkaç saniyede değiştiğini hatırlattı.

"Depremden etkilenen bölge Belçika ve Hollanda'nın toplamı kadar" diyen Kristersson, hayatın yeniden normale dönmesi için tüm bölgenin yeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kristersson, depremin ekonomik etkisinin tam olarak hesaplanamadığını ancak çok büyük olduğunu belirterek AB ve uluslararası toplumun dayanışmayla çok büyük fark yaratabileceğini söyledi.

Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor! Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor! Haberi Görüntüle

İSVEÇ'TEN 45 MİLYON AVRO

Kristersson, insani yardım ve yeniden inşaya destek için İsveç olarak 500 milyon İsveç kronu (45 milyon avro) destek taahhüdünde bulunduklarını belirtirken "Acıları dindiremeyiz, canları geri getiremeyiz ama dayanışmamızı gösterebiliriz. Türkiye ve Suriye halkıyla dayanışma bugün sözlerden eyleme geçmeli. Bu yüzden bugün hepinizi buraya davet ettik." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading