Yandex Metrica

3 yıl önce ABD'yi arkasına alıp darbe yapmaya çalışmıştı! Venezuela halkı Guaido'yu tekme tokat dövdü

3 yıl önce ABD'yi arkasına alıp darbe yapmaya çalışmıştı! Venezuela halkı Guaido'yu tekme tokat dövdü

Venezuela'da 2019 yılında ABD'nin de desteğini arkasına alarak darbe girişimi başlatan Juan Guaido, gittiği restoranda sert tepkilerin hedefi oldu. Öfkeli halk, restoranda bulunan Guaido'yu yaka paça dışarı atarken, perişan bir halde kameralara yansıyan Guaido, çareyi kaçmakta buldu. Yaşanan o arbede anları dakika dakika kayda alındı, Guadio'nun imajı ise alay konusu oldu.

Dünya

23.01.2024, 19:24

2019 yılının Ocak ayında Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido, ABD'nin desteğini arkasına alarak kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan etmişti. 

Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Haberi Görüntüle

ABD VE BATIYI ARKASINA ALMIŞTI 

Guaido, 30 Nisan 2019'da Maduro hükümetini devirmek üzere ABD ve Batı ülkelerinin desteğini arkasına alarak halkı sokağa çağırmıştı. 

İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri Heniyye'nin bir torunu daha hayatını kaybetti! İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri... Haberi Görüntüle

GUAİDO ASKERLERİ SOKAĞA ÇIKMAYA DAVET ETTİ 

Guaido, partisinin ev hapsindeki eski lideri Leopoldo Lopez ile başkent Caracas'taki La Carlota Hava Üssü yakınlarında bir grup askerle çektiği videoda, askerleri anayasayı korumak üzere sokağa çıkmaya davet etti.

Muhaliflerin bu çağrı üzerine birçok kentte sokağa çıkmasının ardından Caracas'ta askeri birlikler yolları kesti ve ülkede şiddet eylemleri yaşandı.

İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir Haberi Görüntüle

MECLİS BAŞKANI DARBEYE KARŞI ÇAĞRIDA BULUNDU

İktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) Birinci Başkan Yardımcısı ve Kurucu Meclis (ANC) Başkanı Diosdado Cabello, devlet televizyonuna telefonla bağlanarak muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı.

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

ORDU MADURO'NUN YANINDA OLDU 

Cabello, hükümet destekçilerine, Bolivarcı devrimleri ve Devlet Başkanı Maduro'yu savunmak için başkanlık sarayı Miraflores'de toplanmaları çağrısı yaptı.

Ordu ise çağrıya cevap vererek, Maduro hükümetini korumak üzere, darbe girişimine karşı teyakkuza geçmişti. Ordunun darbe girişimine karşı Maduro tarafını tutması planın başarıya ulaşmasını engelledi.

Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ  

Diğer yandan darbe girişim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maduro'ya destek verdiklerini ifade ederek şu açıklamayı paylaşmıştı: 

Venezuela'ya postmodern bir koloni valisi atama gayreti içinde olanlar bilmelidir ki, bir ülkenin nasıl yönetileceği ancak demokratik seçimlerle belirlenir. Darbelerle mücadele etmiş, darbelerin yarattığı olumsuz sonuçları yaşamış bir ülke olarak, Venezuela'daki darbe girişimini kınıyoruz.

Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Haberi Görüntüle

RESTORANDA SALDIRIYA UĞRADI 

Geçtiğimiz günlerde ise ABD destekli darbeci Guaido, gittiği bir restoranda halkın saldırısına uğradı. Girdiği restorandan yaka paça atılan Guaido'nun gömleği yırtıldı. Saldırı anı kameralara yansırken, 'Darbeci zihniyetin son hali ancak bu şekilde olur' yorumları yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading