Yandex Metrica

Sitede Ara

Döviz yasağı 6 yıl sonra esnetildi! Karar Resmi Gazete'de

Döviz yasağı 6 yıl sonra esnetildi! Karar Resmi Gazete'de

Dövizle ödeme yapılamamasına dair kararda değişikliğe gidilerek bazı istisnalar getirildi. 2022 Nisan öncesi düzenlenmiş dövize endeksli ve döviz cinsi kıymetli evrak ve faturalar da istisna kapsamına alındı. Buna göre, tüm ödemelerin TL ile yapılma zorunluluğu kaldırıldı.

Ekonomi

16.04.2024, 15:17

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımladı.

Yapılan düzenleme ile dövizle ödeme yasağının uygulanma esasları yeniden düzenlendi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, dövizle ödeme yapılamamasına ilişkin kararda değişikliğe gidilerek bazı istisnalar getirildi.

Düşük vergi verenler yandı: Enflasyon fırsatçılarına vergi takibi! Bin şirket mercek altında Düşük vergi verenler yandı: Enflasyon fırsatçılarına vergi takibi! Bin şirket... Haberi Görüntüle

İSTİSNA KAPSAMINA ALINDI

Buna göre, 2022 Nisan öncesi düzenlenmiş dövize endeksli ve döviz cinsi kıymetli evrak ve faturalar da istisna kapsamına alındı. Düzenlemede yer alan 6 maddedeki hallerle geçmişe dönük yükümlülükler dövizle yerine getirilebilecek. 

Bu bilgileri parayla öğrenemezsiniz: Dünyaca ünlü ekonomistten altın, borsa ve gümüş tavsiyeleri! Bu bilgileri parayla öğrenemezsiniz: Dünyaca ünlü ekonomistten altın, borsa ve... Haberi Görüntüle

DÖVİZLE ÖDEME YAPILABİLECEK ALANLAR

İşte dövizle ödeme yapılabilecek alanlar şu şekilde;

*Döviz cinsinden kıymetli evraklar

*19/4/2022 tarihinden önce düzenlenmiş faturalar

*Borsada döviz cinsinden gerçekleştirilen kıymetli maden alım-satım işlemleri

*Dış Ticaret Sermaye Şirketleri üzerinden gerçekleştirilecek ihracatlar

*Antrepolar ve geçici depolama alanlarının ödeme yükümlülükleri

*Serbest ticaret bölgesinde faaliyet gösteren firmaların mal teslimi

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading