Yandex Metrica

Sitede Ara

Bu bilgileri parayla öğrenemezsiniz: Dünyaca ünlü ekonomistten altın, borsa ve gümüş tavsiyeleri!

Bu bilgileri parayla öğrenemezsiniz: Dünyaca ünlü ekonomistten altın, borsa ve gümüş tavsiyeleri!

Kendisini tasarruf uzmanı olarak adlandıran ekonomist Mert Başaran, dövize mi yatırım yapılmalı, yoksa faize mi? Fiziki altın mı alınmalı yoksa banka altını mı? Sorularına yanıt verdi. 100 bin lira verip öğrenemeyeceğiniz yatırım tavsiyeleri haberimizde.  

Ekonomi

17.05.2024, 17:07

Türkiye'nin yakından takip ettiği ekonomist Mert Başaran, altın niteliğinde yatırım tavsiyelerinde bulundu. Borsa İstanbul'a yeni giren vatandaşlara, yatırım yapma konusunda kararsız kalanlara, ve altın yatırımcılarını son derece bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

Mert Başaran.

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanlara müjde: Bakanlık dev zammı duyurdu: İşte zam tablosu 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanlara müjde:... Haberi Görüntüle

100 BİN LİRAM VAR NEREYE YATIRMALIYIM?

Ekonomist Mert Başaran dövize mi yatırım yapılmalı, yoksa faize mi? Sorusuna şu cevabı verdi;

Bence ikisine de yatırım yapılmasın, döviz bir yatırım değildir. Döviz parayı eritir, doların da enflasyonu var. Son yıllarda bakıldığında dolar daima enflasyonun altında kalmış, dolayısıyla mantıklı bir yatırım aracı değil. Faize koydun diyelim, faiz de çok getirmiyor o da parayı eritiyor.

Bu para yatırım için kullanılacaksa bu yatırım da 1-2 yıl olacaksa, kripto ve ya borsa gibi farklı yatırım araçlarına yatırması lazım. Eğer 3-4 aylık bir yatırım yapmak istiyorsa parasını mecburen faize koyacak. Uzun vadeli bir yatırımsa döviz ve faiz parayı eritir, yatırım yapılmamalıdır.

Fiziki altın mı, banka altını mı?

Altını o tarihten önce sakın satmayın! Satan dizlerini döver Altını o tarihten önce sakın satmayın! Satan dizlerini döver Haberi Görüntüle

FİZİKİ ALTIN MI, BANKA ALTINI MI?

Para kazanmak için banka daha mantıklı gibi gözükse de fiziki altın her zaman daha mantıklı. Çünkü fiziki altın aldığında satamıyorsun. Eğer altını fiziki değil sanal alırsanız internetten bir gecede satarsınız. Bozdurması daha kolay olduğu için bankadan altın alınmasını tavsiye etmiyorum.

Altın düşecek mi, ne olacak? 13 mayıs güncel gram, çeyrek, yarım, tam altın fiyatları Altın düşecek mi, ne olacak? 13 mayıs güncel gram, çeyrek,... Haberi Görüntüle

GÜMÜŞ, FAKİRİN ALTINIDIR

Mert Başaran, gümüş alınmalı mı? Sorusuna şu ifadeleri kullandı;

Gümüşü fiziki de alabilirsiniz, ben altıncıyım altını daha mantıklı görüyorum her zaman ama gümüş için 'Fakirin altınıdır' derler. Paranız altına yetmiyorsa ne yapacaksınız? Bizim derdimiz parası olmayanlara yardımcı olabilmek. Bugün 1 gram altın alacak paran yoksa 100-200 liran varsa gümüş alabilirsin. Parası altına yetmeyen kişiler, gümüş alabilir.

Bakan Göktaş canlı yayında müjdeyi verdi! Evlilik kredisinde ilk ödeme tarihi belli oldu Bakan Göktaş canlı yayında müjdeyi verdi! Evlilik kredisinde ilk ödeme... Haberi Görüntüle

BORSA İSTANBUL'DA NEDEN PARA KAZANAMIYORUM?

Borsada eş, dost tavsiyesi ile hisse alırsanız kazanamazsınız. İnsanların en büyük hatası 1-2 hisse alıyor o alınan hisselerde de yanılma ihtimali yüksek oluyor. Eş dost tavsiyesi verenler 'Şişmiş' hisseyi size söylüyor. Siz de onu aldığınızda zarar ediyorsunuz.

Fakat 20 hisse aldığınızda 2-3 hisse düşse bile mutlaka en az 4-5 tanesi aşırı derecede yükseliyor, 7-8 tanesi normal olarak artıyor ve sizin sabır etmenize yardımcı oluyor. Sabır bu işin en önemli kısmı. Küçük yatırımcı, borsaya yeni girenler minimum 20 adet hisse belirleyip kendilerine sepet oluşturmalı.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading