Yandex Metrica

DOLAR

32.21

%0 expand_less

EURO

35.12

%0 expand_less

ALTIN

2500.60

%0 expand_less

BIST

10643.58

%0 expand_less

BTC ($)

67291.13

%0.43 expand_less

Düşük vergi verenler yandı: Enflasyon fırsatçılarına vergi takibi! Bin şirket mercek altında

Düşük vergi verenler yandı: Enflasyon fırsatçılarına vergi takibi! Bin şirket mercek altında

Hazine ve Maliye Bakanlığı, karına kar katıp iş vergiye gelince ödemeyen şirketleri incelemeye aldı. Özellikle gıda, otomotiv ve inşaat gibi sektörlerde orta ve büyük ölçekte bin şiket tespit edildi.

Ekonomi

16.05.2024, 23:44

KDV’deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik; Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Risk Analizi Genel Müdürlüğü'nün yapay zeka destekli çalışmalarını tamamladı.

Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak.

Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam eden Maliye, bin mükellefetin peşine düşecek.

Ortaya çıkan rakamlar şaşırttı! 22 yılın zirvesini gördü:  2 milyon liranın getirdiği faiz rakamı dudak uçuklattı! Ortaya çıkan rakamlar şaşırttı! 22 yılın zirvesini gördü: 2 milyon... Haberi Görüntüle

YÜKSEK KAZANÇ DÜŞÜK VERGİ

Özellikle gıda perakende, inşaat, otomotiv, maden ve beyaz eşya gibi sektörlerde vergi dışı bırakılan kazancın yüksek olduğunu belirleyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, harekete geçti.

Sabah'ın haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kar payı yüksek olduğu halde vergi beyanı düşük olan yaklaşık 100 bin mükellef analiz edildi. Yapılan analiz sonucunda faaliyet gösterdiği sektörde emsallerine göre, kazancı yüksek olup vergi beyanı düşük olan bin orta ve büyük ölçekli mükellef tespit edildi.

İslam Memiş altın alınır mı? Sorusunu yanıtladı: Bu fiyattan altın almayan başını duvarlara vurur! Çünkü... İslam Memiş altın alınır mı? Sorusunu yanıtladı: Bu fiyattan altın... Haberi Görüntüle

VERGİ KAÇIRANA İNCELEME

Bakanlık tarafından tespit edilen bu mükelleflerin ödediği verginin yüxde 5'in altında olduğu görüldü. Maliye, özellikle gıda, inşaat ve otomotiv gibi sektörlerde enflasyonist dönemi fırsat bilerek yüksek kar elde etmesine rağmen vergi beyanını düşük gösterenleri mercek altına aldı.

Ölüm kalım savaşı başladı: 'Şakkadanak' Necmettin Batırel gemileri yaktı: Artık geri dönüş yok! Ölüm kalım savaşı başladı: 'Şakkadanak' Necmettin Batırel gemileri yaktı: Artık... Haberi Görüntüle

MÜKELLEFLER NASIL TESPİT EDİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatı ile hazırlanan kapsamlı denetimde çok sayıda sektör tspit edildi. Bu sektörlerin mükelleflerin birçok yöntemle belirlendiği öğrenildi. İhbarlar sonucunda belirlenen mükellefler, Türkiye’de yüksek kazançlar elde eden ancak aynı oranda vergi vermeyen yabancı ortaklı şirketler bulunuyor. Denetlenecek mükelleflerin tamamının risk kriterlerine takıldığı öğrenildi. Yüksek oranda vergi harcamasına konu istisna ve muafiyetleri bulunduğu, karlılıklarının yüksek ancak efektif vergi yüklerinin düşük kaldığı vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading