Yandex Metrica

Daha önemli sorunlarımız var! ABD'nin F-35 bahanesine Türkiye'den cevap geldi: Tek engel S-400 mü?

Daha önemli sorunlarımız var! ABD'nin F-35 bahanesine Türkiye'den cevap geldi: Tek engel S-400 mü?

Türkiye'nin S-400 durumunu çözmesi halinde F-35 ailesine yeniden katılabileceğini ifade eden ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland'a Türkiye'den cevap geldi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan kaynaklar F-35 meselesinin nedeninin sadece S-400 olmadığını, daha önemli konular olduğunu söyledi.

Savunma

19.03.2024, 08:42

Türkiye ziyaretinde Türkiye'nin S-400 durumunu çözmesi halinde F-35 ailesine yeniden katılabileceği belirten ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland'a türk yetkililerden cevap geldi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan kaynaklar ABD'ye bu tarz senaryoların daha önce de yaşandığı aktarıldı, ancak ABD'nin kamuoyu önünde "tek sorunun S-400 olduğu" şeklindeki açıklamalarının arkasında pek çok detay bulunuyor denildi.

Türk SİHA'ları Miçotakis'in ziyareti öncesi füze ateşledi, Yunan basını küplere bindi Türk SİHA'ları Miçotakis'in ziyareti öncesi füze ateşledi, Yunan basını küplere... Haberi Görüntüle

TEK SORUN S-400 MÜ?

F-35 meselesinin nedeninin sadece S-400 olmadığını, bunun yanı sıra Doğu Akdeniz meselesi, Yunanistan'ın silahlandırılması, İsrail'e verilen destek, Ortadoğu'da kaosun körüklenmesi ve Suriye'deki YPG/PKK varlığının, S-400'den daha önemli konular olduğunu belirten kaynaklar, söz konusu konularda ABD'nin payının olduğu ABD'li yetkililere iletti.

TCG ANADOLU'yu gören İran, Hyundai yapımı konteyner gemisine SİHA pisti koydu TCG ANADOLU'yu gören İran, Hyundai yapımı konteyner gemisine SİHA pisti... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNEMLİ SORUNLAR VAR

Türkiye'nin NATO müttefiki olmasına rağmen birçok alanda ve durumda fikir ayrılığına düşen Türkiye ABD ilişkilerinin F-35 konusunun yalnızca S-400 özelinde değil, birçok noktada çözüm gerektiren bir süreç olduğu belirtiliyor.

Şeytanın aklına gelmez: Hava savunma füzesini deniz robotundan ateşlediler Şeytanın aklına gelmez: Hava savunma füzesini deniz robotundan ateşlediler Haberi Görüntüle

KAAN KIZILELMA VE ANKA III BEKLENİYOR

Söz konusu ziyaret ve açıklamalar Türkiye'nin savunma sanayiinde yükseldiği döneme denk gelmesi nedeniyle manidar olarak yorumlanırken, ABD, S-400'lerin bırakılması halinde Patriot hava savunma sistemi satılabileceği konusunda da sinyaller veriyor. Öte yandan F-35 konusunun KAAN, Kızılelma ve Anka III gibi projelerin önüne geçirilmemesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

1

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Savunma


Loading