Yandex Metrica

Cumhuriyetçilerden Biden'ın İsrail'e silah sevkiyatını durdurma kararına tepki: 'Dehşete düştük'

Cumhuriyetçilerden Biden'ın İsrail'e silah sevkiyatını durdurma kararına tepki: 'Dehşete düştük'

İsrail'in Refah'a yönelik saldırısıyla ilgili olumsuz mesajlar veren ve şimdiye kadar destek verdiği işgalcilere silah sevkiyatını durduracağını açıklamayan ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'deki Cumhuriyetçilerin büyük tepkisini çekti.

Dünya

13.05.2024, 17:38

Kahire'de devam eden mateşkes müzakerelerini sürekli tıkayan ve Refah'a yönelik saldırılarını artıran işgal devleti İsrail, uluslararası toplumun uyarılarına rağmen katliam yapmaktan vazgeçmiyor. 7 Ekim'den beri ABD ve İngiltere'den aldığı büyük destekle iyice cesaretlenen soykırımcı güç, Hitler'in 1940'lardaki holokost politikasının "ekmeğini yemeye" devam ediyor. Öyle ki İsrail'e karşı söylenen her söz antisemitizm yani Yahudi düşmanlığı olarak kabul ediliyor ve çeşitli cezalar ve dışlanmalara sebebiyet veriliyor. Hatta geçtiğimiz günlede ABD'de antisemitizm konulu bir yasa tasarısı kabul edilmişti. Başkan Joe Biden'ın bu yasa tasarısını imzalaması ve yürürlüğe sokması bekleniyor.

Gazze üzerine yağdırılan bombaları vermesine, neredeyse her gün İsrail'e destek açıklaması yapmasına ve antisemiztimle ilgili yasa tasarısını imzalayacağını açıklamasına rağmen ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e ve onun destekçilerine yaranabilmiş değil. Dün akşam saatlerinde bir açıkalma yapan ve İsrail'in Gazze'nin Refah kentine kara saldırısı yapması durumunda bu ülkeye bazı silahların verilmeyeceğini duyuran Joe Biden, hem İsrail'in hem de onun uzaklardaki destekçilerinin tepkisine sebep oldu. İsrail'den yapılan üst üste açıklamalar Biden'a yönelik tepkileri gözler önüne sererken bir başka tepki bugün ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçilerden geldi. Kongre'deki Cumhuriyetçiler, İsrail'in Refah'a yapacağı olası saldırıda İsrail'e silah sevkiyatını durduracağını açıklayan Başkan Biden'a eleştirilerde bulundu.

En son 2005'te olmuştu! Güneş'te büyük patlamalar! Dünyanın birçok bölgesinde  kuzey ışıkları görülüyor: Türkiye'de de görüldü mü? En son 2005'te olmuştu! Güneş'te büyük patlamalar! Dünyanın birçok bölgesinde... Haberi Görüntüle

"DEHŞET VERİCİ"

Ortak bir açıklama yapan Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesinin Cumhuriyetçi Başkanı Michael McCaul ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Başkanı Mike Rogers, Demokrat yönetimin İsrail'e yapılacak silah sevkiyatını durdurma kararının dehşet verici olduğunu belirtti. Joe Biden ve yönetiminin İsrail'i zayıflattığını savunan Cumhuriyetçiler,  silah sevkiyatını durdurma kararının "gizlice" alındığını, "kasıtlı" olarak Kongre'den ve Amerikan halkından "saklandığını" iddia etti.

1.500 kilometre uçan dron Başkurdistan'ı vurdu: Enerji tesislerini yerle bir etti 1.500 kilometre uçan dron Başkurdistan'ı vurdu: Enerji tesislerini yerle bir... Haberi Görüntüle

SAVUNMA BAKANI AUSTIN'E ELEŞTİRİLER

Cumhuriyetçi Senatörler, Savunma Bakanı Lloyd Austin'e de eleştirilerde bulundu. Söz konusu kararla İran destekçilerinin cesaretlendirildiğini savunan Cumhuriyetçiler "müttefik" İsrail'e yanlış mesaj verildiğini öne sürdü. Bu eleştirilere cevap veren Austin ise "Herhangi bir karar vermedik. Sağladığımız güvenlik yardımlarının bir kısmını yeniden değerlendirirken ara verdik. Ancak bununla birlikte, Refah'ta gelişen olaylar bağlamında şu anda bazı yakın vadeli güvenlik sevkiyatlarını gözden geçiriyoruz." şeklinde cevap verdi. 

ABD Savunma Bakanı Austin resmen duyurdu: 'İsrail’e mühimmat sevkiyatını durdurduk' ABD Savunma Bakanı Austin resmen duyurdu: 'İsrail’e mühimmat sevkiyatını durdurduk' Haberi Görüntüle

TEXAS SENATÖRÜ DAHA DA İLERİ GİTTİ

Texas'ın Cumhuriyetçi Senatörü Tom Cotton ise daha da ileri giderek Başkan Joe Biden'ın görevden alınmasını istedi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cotton, Biden'ın silah sevkiyatını durdurma açıklamasını seçimi yeniden kazanma hamlesi olarak gördüğünü belirtti. 

ABD işgal bayrağını İsrail'den devraldı! Soykırım ortağı ABD'den 'insani yardım' kılıfı ABD işgal bayrağını İsrail'den devraldı! Soykırım ortağı ABD'den 'insani yardım'... Haberi Görüntüle

BIDEN'IN SİLAH SEVKİYATI SÖZLERİ

ABD Başkanı Joe Biden, CNN'e verdiği röportajda "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading