Yandex Metrica

Sitede Ara

CHP-Saadet işbirliği: CHP, Manisa Saruhanlı'da Saadet logosuyla seçime girecek

CHP-Saadet işbirliği: CHP, Manisa Saruhanlı'da Saadet logosuyla seçime girecek

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde mevcut Belediye Başkanı ve CHP'nin Belediye Başkan adayı Zeki Bilgin ile meclis üyeleri aday listesi belirlenen süre içerisinde ilçe seçim kuruluna teslim edilemedi.  

Gündem

31.03.2024, 21:00

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde mevcut Belediye Başkanı ve CHP'nin Belediye Başkan adayı Zeki Bilgin ile meclis üyeleri aday listesi belirlenen süre içerisinde ilçe seçim kuruluna teslim edilemedi. Bunun üzerine Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu, bazı siyasi parti temsilcilerinin, "CHP'nin belediye başkanı ve meclis üyesi adayları listesinin süresinde teslim edilmemesi nedeniyle reddedilmesi" talebiyle toplandı. Yaılan oylama sonucu CHP'nin aday listesinin süresi içinde teslim edilmediği gerekçesiyle kabul edilmemesine karar verildi. CHP'nin listeyi 17.00 yerine 17.08'de teslim ettiği öğrenildi.

81 ilde ÇEMBER-18 operasyonları! 4 bin 995 firari yakalandı 81 ilde ÇEMBER-18 operasyonları! 4 bin 995 firari yakalandı Haberi Görüntüle

SAADET LOGOSUYLA GİRİLECEK

Söz konusu başvurunun belirlenen süre içerisinde yapılamaması ve seçim kurulunun aynı yönde karar vermesi sonrası toplanan CHP'li yetkililer, seçime Saadet Partisi logosuyla girmeye karar verdiklerini duyurdu. CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Abdullah Yılmaz ile görüştüklerini ve Saruhanlı'da yerel seçime Saadet Partisi'nin listesiyle girme kararı aldıklarını bildirdi.  Özalper şöyle dedi: "Bundan sonraki süreçte daha önceki ittifak ortağımız ama şimdi de birlikte Türkiye ittifakını birlikte kuracağımız Saadet Partisi ile Zeki başkanımızın Saadet Partisi'nden belediye başkan adaylığı başvurusunu yapmak üzere seçim kuruluna gidiyoruz, başvurumuzu yapacağız. Saruhanlı'da seçime Saadet Partisi logosuyla gireceğiz." Saadet Partisinin dün verdiği başkan adayı ve meclis üyesi adayları listesinin değiştirilerek başkan adayının Zeki Bilgin olarak gösterileceği, bu listedeki 21 meclis üyesinin CHP'li adaylarla değiştirileceği, 1 meclis üyesi adayının ise değiştirilmeyeceği öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading