Yandex Metrica

Bazı insanlara güvenmeyeceksin demişti! Taksicinin katili hakim karşısında!

Bazı insanlara güvenmeyeceksin demişti! Taksicinin katili hakim karşısında!

İzmir'de soğukta üşümesin diye aracına aldığı kişi Oğuz Erge'nin katili olmuştu. Katil zanlısı Delil Aysal, ''Bazı insanlara güvenmeyeceksin'' diyerek taksici Oğuz Erge'ye arkadan 3 el ateş etmişti. İzmir'de taksici Oğuz Erge'yi katleden Delil Aysal adlı katil zanlısı bugün hakim karşısına çıktı. 19 yaşındaki katil zanlısı için müebbet hapis cezası istenmişti.

Gündem

28.02.2024, 10:41

İzmir'de soğukta üşümesin diye taksi aracına aldığı Delil Aysal(19), taksici Oğuz Erge'yi (44) ''Bazı insanlara güvenmeyeceksin'' diyerek tabancayla öldürmüştü. Taksiciyi öldürdükten sonra gasp eden Delil Aysal hakkında soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. İddianamede Delil Aysal için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Olay 1 Şubat günü saat 03:30 sularında İzmir'in Gaziemir ilçesinde meydana geldi.

Maskeli ve kapüşonlu Delil Aysal, evli ve 2 çocuk babası taksici Oğuz Erge'nin kullandığı araca bindi. Taksiciye çeşitli adresleri dolaştıran Aysal, ineceğini söyleyerek cebinden para alır gibi yaparak silahını çıkardı.

Silahını çıkaran Delil Aysal, ''Bazı insanlara güvenmeyeceksin'' diyerek ateş edip taksici Erge'yi ağır yaraladı. Taksiciyi yaraladıktan sonra taksiyi ve şoförün cebini karıştıran katil zanlısı Aysal, Erge'nin kulaklık ve cep telefonunu gasp ederek olay yerinden kaçtı.

Çevredeki silah seslerini duyan bir kişinin ihbarı ile olay yerine gelen sağlık ekipleri, Erge'yi ambulans ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Oğuz Erge, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.

ALES puanı geçerlilik süresi kaç yıl? ALES'in geçerlilik süresi ne kadar? ALES puanı geçerlilik süresi kaç yıl? ALES'in geçerlilik süresi ne... Haberi Görüntüle

70 GÜVENLİK KAMERASI İZLENDİ

Olayla ilgili soruşturma başlatan emniyet birimleri, taksinin araç kamerası ile bölgedeki 70 güvenlik kamerasını kontrol etti. İzlenen 110 saatlik görüntü ile katil zanlısının Delil Aysal olduğu tespit edildi.

Katil zanlısı Aysal, saklandığı evde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Karakoldaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliye tarafından tutuklandı.

Bayraktar TB3 testleri hız kazandı! Art arda 3 test başarıyla tamamlandı Bayraktar TB3 testleri hız kazandı! Art arda 3 test başarıyla... Haberi Görüntüle

SANIK AYSAL: AMACIM KENDİMİ ÖLDÜRMEKTİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlanarak, iddianame hazırlandı. İddianame, 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Delil Aysal, öldürülen Erge'nin ailesi, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık ile taraf avukatları katıldı.

İddianamede olayın özeti, sanığın savunması ve öldürülen taksicinin kızının ifadesi, taksideki kamera kayıtlarında bulunan diyaloglara yer verildi.

Duruşmada, olay anı ve öncesine ilişkin kamera görüntüleri izletildi.

Mahkeme Başkanının "Araca sağdan binmişsin, neden gittin arkasına oturdun?" sorusu üzerine sanık Aysal, "Ben de bilmiyorum, hep öyle otururum." yanıtını verdi.

Sanığa ''Neden öldürdün?'' sorusu soruldu. Sanık, ''Amacım kimseye zarar vermek değildi, ailemle sıkıntılarım vardı'' diyerek yanıtladı. Bu cevap üzerine Mahkeme Başkanı, "Senin sıkıntılarının cezasını başkası mı ödeyecek?" ifadesini kullandı.

Üye hakim, sanığın olay anında kesik eldiven giydiğini anımsatarak, "O eldiven soğuktan korumaz bir şeyi daha iyi kavramak için kullanılır. Maktulü yağma için mi keyif almak için mi öldürdün?" sorusunu yöneltti. 

Sanık Delil Aysal, ''Ailesiyle yaşadığı sıkıntılar nedeni ile bunaldığını, kendisini öldürmek için dışarı çıktığını'' cevabını verdi.

Sanık Uysal, ''Taksi ücretini kredi kartıyla ödemek istedim. Ancak taksici pos cihazının şarjının bittiğini söyledi. Ücreti daha sonra ödemeyi teklif ettim ancak 'Şimdi ödemen gerekiyor´ diye karşılık verdi" dediği kaydedildi. Olayın bir anlık sinirle gerçekleştirdiğini belirten Aysal, ifadesinde ayrıca "Biraz ilerledikten sonra pişman olup döndüm. Taksiciye ait telefonu alarak 'kızım' diye kayıtlı numarayı arayıp durumu anlattım. 112'yi aramadım'' ifadelerini kullandı.

 

AK Parti yönetimi ve bürokraside köklü değişim! 5 genel başkan yardımcısı gidiyor AK Parti yönetimi ve bürokraside köklü değişim! 5 genel başkan... Haberi Görüntüle

''BABANI VURDUM AMBULANSI ARA''

Katil zanlısı Delil Aysal'ın taksici Oğuz Erge'yi vurduktan sonra kızını aradığı, taksicinin kızına ''Babanı vurdum, ambulansı ara'' dediği iddia edildi.

Taksi şoförü Erge'nin kızının ifadesinde kan donduran gerçek ortaya çıktı. '''Baban Gaziemir Belediyesi'nin arkasında Migros'un arkasındaki ara sokakta takside. Ağır yaralı, ambulans çağır, ben çağıramıyorum´ dedi, ardından da telefonu kapattı'' ifadeleri yer aldı.

KPSS giriş ücretlerine zam! İşte her bir oturum için alınacak ücretler... KPSS giriş ücretlerine zam! İşte her bir oturum için alınacak... Haberi Görüntüle

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Cumhuriyet savcısının olaya ilişkin değerlendirmesinde Aysal'ın suç tarihinde tanınmasına engel olabilecek şekilde başı ve yüzü kapalı olduğu belirtildi. Ruhsatsız tabanca ile taksici Erge'ye ateş edildiği ve cep telefonunun yağmalandığı belirtilerek, ''Böylelikle şüphelinin üzerine atılı nitelikli adam öldürme, nitelikli yağma ve ruhsatsız silah taşıma suçlarını işlediği anlaşılmaktadır'' ifadeleri kullanıldı.

Sanık Aysal için 'Nitelikli kasten öldürme', 'Nitelikli yağma' ve 'Ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

20 bin öğretmen ataması branş dağılımı | 2024 20 bin atama hangi bölümden ne kadar atama yapılacak? 20 bin öğretmen ataması branş dağılımı | 2024 20 bin... Haberi Görüntüle

DAVA ERTELENDİ

Sanık Aysal için 'Nitelikli kasten öldürme', 'Nitelikli yağma' ve 'Ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, cezai sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığının olup olmadığının belirlenmesi için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading