Yandex Metrica

AK Parti yönetimi ve bürokraside köklü değişim! 5 genel başkan yardımcısı gidiyor

AK Parti yönetimi ve bürokraside köklü değişim! 5 genel başkan yardımcısı gidiyor

AK Parti'de değişim kulisleri gündemdeki yerini korurken, kongreye yeni bir kadro ile gitmek için düğmeye basıldığı, en az beş genel başkan yardımcısının görevden alınacağı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrıca önceki gün yapılan il başkanları toplantısında bazı il başkanlarına “çalışmıyorsunuz” siteminde bulunduğu öğrenildi.

Gündem

20.05.2024, 15:34

31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerden istediği sonucu alamayan ve AK Parti yönetiminde köklü bir değişikliğe gitmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, format atacak.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; AK Parti’de seçim sonuçlarına ilişkin istişare süreci devam ediyor.

Kulislerde konuşulan göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün net bir şekilde verdiği ‘Değişim’ mesajı ile birlikte ilk adımın birkaç gün içinde parti bünyesinde atılacağı öğrenildi.

2024 Yıldız Sarayı giriş ücreti ne kadar? Yıldız Sarayı ücretli mi, bedava mı? 2024 Yıldız Sarayı giriş ücreti ne kadar? Yıldız Sarayı ücretli... Haberi Görüntüle

5 GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GİDİYOR

Bu bağlamda, genel merkezde en az 5 genel başkan yardımcısının görevden alınacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; bu kişilerin yerine atanacak isimlerle kongre sürecinin yürütüleceği belirtiliyor. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; mevcut kadro ile kongreye gidilmeyecek. Parti yönetimi değişecek, yeni yönetim kongre sürecini yürütecek.

Sıcak havalara yağmur molası! İstanbul'a sağanak geliyor! Meteoroloji o illeri tek tek uyardı! Sıcak havalara yağmur molası! İstanbul'a sağanak geliyor! Meteoroloji o illeri... Haberi Görüntüle

SIRADA KABİNE VAR

AK Parti kulislerinde konuşulan diğer bir konu ise kabinede yapılacak değişiklik. Yerel seçimlerin ardından vatandaşın verdiği mesajı aldıklarını ve gerekeni yapacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişimin parti yönetimi ile sınırlı kalmayacağını belirtti. Kulislerde konuşulan göre; Cumhurbaşkanlığı politika kurulları ile başdanışmanların sayısının düşürüleceği belirtildi. Hatta bu konuda cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir çalışma yapıldığı öğrenildi. Politika kurullarının yapısında da değişiklikler olacağı ifade edildi.

Ömer Çelik'ten 'sokak köpekleri' düzenlemesiyle ilgili açıklama: Katliam yasası değil! Ömer Çelik'ten 'sokak köpekleri' düzenlemesiyle ilgili açıklama: Katliam yasası değil! Haberi Görüntüle

GÖREVDEN ALMALAR OLABİLİR

AK Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde yaşanan gelişmeler ışığında İçişleri Bakanlığı’nda, bürokrasinin büyük bölümünü değiştirebileceği öne sürüldü. Özellikle bürokraside kanun nezdinde hesap sormaların olma olasığının yüksek olduğu belirtiliyor. 

KKTC vatandaşı üniversite öğrencileri öğrenim ücreti ödeyecek mi? KKTC vatandaşı üniversite öğrencileri öğrenim ücreti ödeyecek mi? Haberi Görüntüle

''YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARI ANLATAMIYORSUNUZ''

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün yapılan il başkanları toplantısında, kendisinden talepte bulunmak için söz alan bazı il başkanlarına “Çalışmıyorsunuz” diye sitemde bulunduğu öğrenildi. "Şatafat, lüks ve gösterişten uzak durun" uyarısını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yozgat ve Şanlıurfa'yı yanlış aday yüzünden kaybettik" demesi de dikkat çekti.

Kulislerde konuşulana göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum’a hızlı tren, Eskişehir’in bir ilçesine de tren hattı isteyen il başkanlarına şu ifadeleri kullandı;

“En büyük hızlı tren yatırımlarını İstanbul, Ankara, Eskişehir’e yaptık. Bu işler sadece yatırım yapmakla olmuyor, çalışmıyorsunuz. Çorum mitingi çok kalabalıktı ama oy kaybı yaşadık, ilçe kaybettik. Yaptığımız yatırımları anlatamıyorsunuz” 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading