Yandex Metrica

Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi

Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi

Azerbaycan-Ermenistan arasında devam eden sınır belirleme komisyonlarının 8. toplantısında yeni kararlar alınmıştı. Çalışmalar sonucunda iki ülke sınırında ilk kez bir sınır taşı yerleştirildi.

Dünya

08.05.2024, 14:07

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Azerbaycan-Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonu Eş Başkanı Şahin Mustafayev'in ofisinden yapılan açıklamada iki ülke sınırında ilk kez bir sınır taşı yerleştirildiği belirtildi. 

19 Nisan'da Azerbaycan ve Ermenistan başbakan yardımcıları başkanlığında sınır belirleme komisyonlarının 8. toplantısı yapılmıştı. Sınırda yapılan bu toplantıda bazı konularda anlaşmaya varılmıştı. 

500 bin askere özel görev: Gidin o şehri haritadan silin 500 bin askere özel görev: Gidin o şehri haritadan silin Haberi Görüntüle

4 KÖY AZERBAYCAN'A İADE EDİLDİ

Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı'nda işgal ettiği 4 köyün Azerbaycan'a iadesini kabul etmişti. Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ile Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan başkanlığındaki sınır belirleme komisyonlarının 8'inci toplantısında alınan bu kararı değerlendiren Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Uzun zamandır beklenen tarihi olay. Ermenistan, Azerbaycan'ın 1990'lı yılların başından beri işgal altında olan 4 köyünü iade etmeyi kabul etti." ifadesini kullanmıştı. 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading