Yandex Metrica

Almanya'da Nazi krizi: Milli takım formasında o numara kullanılmayacak

Almanya'da Nazi krizi: Milli takım formasında o numara kullanılmayacak

Almanya Milli Takımı iki yeni formaya kavuştu. Fakat Adidas'ın ürettiği formadaki bir detay tartışmaları beraberinde getirdi.

Spor

07.04.2024, 16:45

Adidas, Almanya Milli Takımı için iki yeni forma üretti. Biri beyaz, diğeri pembe olan formalardaki bir detay, tartışmalara neden oldu. Almanya'nın yumuşak karnı sayılan Nazizm, Almanya'nın karşısında bir kez daha bu kez forma numarası üzerinden çıktı. Formadaki 44 numaranın yazı tipi nedeniyle Nazi sembolüne benzediği belirtildi. 

Alman basını Almanya formasındaki 44 numaranın yasaklandığını yazdı. Bu nedenle Almanya Milli Takımı'nda hiçbir futbolcu 44 numaralı formayı giyemeyecek. 

Mevcut kadroda bu numarayı giyen herhangi bir futbolcu bulunmuyor. Kararla taraftarların kendileri için satın aldıkları formaya bu numarayı bastırma ihtimali kalmamış oldu.

Fenerbahçe ve Galatasaray transferde kapışıyor! Dünyaca ünlü yıldız için harekete geçti Fenerbahçe ve Galatasaray transferde kapışıyor! Dünyaca ünlü yıldız için harekete... Haberi Görüntüle

İTALYA'DA 88 NUMARA YASAKLANMIŞTI

İtalya'da Nazi lideri Adolf Hitler'i çağrıştırdığı gerekçesiyle futbolcuların forma numarası olarak "88"i almasına yasak getirilmişti. İtalya İçişleri Bakanlığı ile İtalya Futbol Federasyonu arasında futbolda antisemitizmle mücadeleye yönelik bir niyet beyanı imzalanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Loading