Yandex Metrica

Alman medyasından çarpıcı yorum: Erdoğan, Steinmeier'den daha cesur konuştu

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortak basın toplantısında verdiği önemli mesajlar dünya medyasında geniş yer aldı. Alman Frankfurter Allgemeine gazetesi ise zirveyi dikkat çeken bir Erdoğan yorumu ile okurlarına duyurdu.

Dünya

08.05.2024, 17:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.

İki lider görüşme sonrası basın toplantısında önemli mesajlar verdi. İki lider konuşmalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sık sık İsrail'e karşı sesinizi yükseltiyorsunuz yoğun ticari ilişkileri de ayakta tutuyorsunuz" sorusuna "Yoğun ticareti ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz o iş bitti. Bunu da kısa zaman önce Dışişleri Bakanım açıkladı. Şu anda İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılardaki ölüm sayısı 45 bini buldu. Gazze'de her taraf yıkılmış durumda. Rehinelerin takası noktasında bir mücadelenin içerisindeyiz. Temenni ederiz ki bu takasta başarılı oluruz." şeklinde yanıt verdi.

İsrailliler yine meydanlarda: Netanyahu'nun istifasını istediler, polisle çatıştılar İsrailliler yine meydanlarda: Netanyahu'nun istifasını istediler, polisle çatıştılar Haberi Görüntüle

İKİ LİDERİN ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜNYADA MANŞET

İki liderin ortak basın toplantısında verdiği mesajlar dünya medyasında geniş ses getirdi. Pek çok televizyon ve gazete zirveye geniş yer ayırdı.

Alman DW ziyareti 'Steinmeier Türkiye ile bağların canlandırılması çağrısında bulundu' manşeti ile okuyucularının karşısına çıktı. Çin merkezli Xinhua 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çarşamba günü Türkiye ile Almanya arasında savunma sanayisinde daha fazla işbirliği yapılması çağrısında bulundu' dedi. İki liderin ortak basın toplantısına geniş yer ayıran Frankfurter Allgemeine ise 'Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Çarşamba günü yapılan görüşme, tahmin edilenin üç katından fazla sürdü. Sonunda basın karşısına çıktıklarında Federal Başkan her iki ülkenin ortak çıkarlarını vurgulamaya çalıştı' dedi.

ABD işi ifade özgürlüğü: Üniversitelerdeki Filistin'e destek protestolarında 2 bin kişi gözaltına alındı ABD işi ifade özgürlüğü: Üniversitelerdeki Filistin'e destek protestolarında 2 bin... Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN DAHA CESUR KONUŞTU''

Alman gazete Erdoğan'ın Alman mevkidaşından daha cesur açıklamalar yaptığı değerlendirmesinde bulundu. Gazete, 'Türk cumhurbaşkanı diğer konularda da Steinmeier'den daha cesur konuştu. Almanya'nın silah ihracatına yönelik kısıtlamalarını "tamamen kaldırmasını" talep etti' dedi.

Esir takası görüşmeleri Kahire'de sürüyor: İsrail heyeti ateşkes için tekrar davet edildi Esir takası görüşmeleri Kahire'de sürüyor: İsrail heyeti ateşkes için tekrar... Haberi Görüntüle

''BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR''

Steinmeier'ın 'Birbirimize ihtiyacımız var' sözünü manşetine taşıyan Alman ZDF kanalı, 'Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, bir süredir arka planda kalan Almanya-Türkiye ilişkilerinin yeniden canlandırılması çağrısında bulundu. Ankara'da Türkiye cumhurbaşkanıyla düzenlediği ortak basın toplantısında, "Zaman ciddi. İşte tam da bu yüzden birbirimize ihtiyacımız var." dedi' ifadelerine yer verildi.

Sömürge çıkmazı! Cumhurbaşkanı köle ticaretini kabul etti: Hükümet reddetti Sömürge çıkmazı! Cumhurbaşkanı köle ticaretini kabul etti: Hükümet reddetti Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE VAZGEÇİLMEZ ORTAK''

Alman yayın kuruluşu RND ziyaretin önemine vurgu yaptı ve Türkiye'yi 'vazgeçilmez bir ortak' olarak tanımladı. RND, '100 yıl önce Almanya ile Türkiye diplomatik ilişkiler kurdu. Federal Cumhurbaşkanı'nın ziyareti de her zaman çatlakların olduğunu gösterdi. Ancak her iki ülkenin de birbirine ihtiyacı olduğu da bir gerçek' yorumunda bulundu.

Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a iki ay süre tanıdı Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a... Haberi Görüntüle

''KISITLAMALARI KALDIRIN''

Al Monitor Erdoğan'ın ikili ilişkiler konusunda Berlin'den Türk savunma sanayisine yönelik satış kısıtlamalarının kaldırılması çağrısını yinelediğine vurgu yaptı. Söz konusu haberde Erdoğan'ın 'İlişkilerimizden savunma sanayisine yönelik kısıtlamaların tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Türkiye ve Almanya'nın bundan sonra özellikle savunma alanında engellerle karşılaşmak yerine ortak üretim projelerini tartışmaya odaklanacağını umuyoruz' sözlerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading