Yandex Metrica

ABD'li Müslümanlardan Biden'a mektup: 'Gazze politikanı değiştir'

ABD'li Müslümanlardan Biden'a mektup: 'Gazze politikanı değiştir'

Biden'ın Gazze politikasından memnun olmayan ABD'li Müslümanlar gönderdikleri mektupla başkandan politikasını değiştirmesini talep etti. 80 Amerikalı Müslüman grup tarafından yazılan mektupta ayrıca İsrail'e yeni silah satışının durdurulması da isteniyor.

Dünya

19.04.2024, 13:04

ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze politikası ülkedeki hemen hemen her kesimden eleştiri alıyor. 80 Amerikalı Müslüman grup Biden'a mektup yazarak başkandan "ABD'nin Gazze konusundaki retoriğini değil, somut politikalarını değiştirmesini" istedi. Mektupta ayrıca ABD'nin İsrail'e yeni silah satışı yapmaması da istendi. "Yönetiminiz kamuya açık platformlarda İsrail'i Refah'a saldırmaktan vazgeçirmeye çalışıyor ancak aslında İsrail'in Refah'ta bir başka etnik temizlik yapmasına yeşil ışık yakıyor." denilerek Biden'ın çelişkilerle dolu politikasına atıf yapılan mektupta "Amerikan halkı söylem değişikliği istemiyor, onlar somut politika değişiklikleri talep ediyor." denildi. Müslüman gruplar ikşi akşam önce Biden tarafından verşlen iftar yemeğine katılmamıştı. 

Zelenski silaha doymuyor: 'Doğu cephesi Rusların elinde' dedi yeni silahlar istedi Zelenski silaha doymuyor: 'Doğu cephesi Rusların elinde' dedi yeni silahlar... Haberi Görüntüle

ABD'NİN İSRAİL'E SİLAH SEVKİYATI

ABD yönetimi Gazze'de 6 yakın süredir türlü türlü katlimalara imza atan İsrail'e milyarlarca dolarlık yeni savaş uçağı ve özellikle meskun mahalde kullanılan ve sivil kayıpları artıran MK84 ve MK82 güdümsüz bombalarının sevkiyatına onay vermişti. Skandalı ortaya çıkartan ise Amerikan Washington Post (WP) gazetesi olmuştu. 

7 Ekim'den beri Gazze'de çocuk-yaşlı, erkek-kadın demeden bombalayan ve özellikle sivillerin olduğu bölgeleri hedef alan İsrail yönetimi en büyük desteği ABD ve İsrail'den alıyor. Her ne kadar ABD'den son dönemlerde ateşkes, insani ara, esir takası gibi talepler gelde de Biden yönetiminin BM Güvenlik Konseyi'ndeki vetoları bu hususta samimi olmadıklarını defalarca gösterdi. ABD'nin İsrail'e 25 adet F-35 ve uçak motoru satışıyla beraber 1800 adet MK84 güdümsüz bomba ile 500 adet MK82 güdümsüz bombanın da gönderilmesine onay verdiği bildirildi. Onay verilen MK84 bombalarının 900 kilogram civarındaki ağırlığıyla sivil kayıplarını artırdığı biliniyor. Aynı şekilde 220 kilogram ağırlığındaki MK82 bombaları da güdümsüz olmaları sebebiyle hedef gözetmeksizin atılan bombalar kategorisinde tanımlanıyor.

İsrail'in Refah planı basına sızdı: Sınır kontrolü bakın kime verilecek İsrail'in Refah planı basına sızdı: Sınır kontrolü bakın kime verilecek Haberi Görüntüle

MÜSLÜMANLAR "BIDEN'I TERK EDİN" KAMPANYASI BAŞLATMIŞTI

ABD çapındaki Müslüman grupların bir araya geldiği en büyük yıllık buluşmalardan biri olan MAS-ISNA Kongresinin son gününde, Chicago'daki McCormick Kongre Merkezi'nde ortak basın toplantısı düzenlemiş, toplantıda bazı Müslüman STK'ler, daha önce bazı eyaletlerde başlattıkları çalışmalarını ülke genelinde yeni bir kampanyaya dönüştürdüklerini duyurmuştu.

"Biden'ı terk edin" başlıklı kampanyalarında, Gazze'deki İsrail saldırılarına verdiği destek nedeniyle Biden'ı hedef alan Müslüman gruplar, 5 Kasım 2024'te yapılacak başkanlık seçimlerinde Amerikalı Müslümanlardan Biden'a oy vermemelerini istemişti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin cenaze programı belli oldu! İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin cenaze programı belli oldu! Haberi Görüntüle

"BIDEN BİZE İHANET ETTİ"

Kampanyanın sözcülüğünü yapan Prof. Hassan Abdel Salam, basın toplantısında "Başkan'a karşı kampanya yapıyoruz. Buradaki temel fikir ona karşı kampanya yapmak ve 2024 seçimlerini kaybedeceğinden emin olmak." açıklamasını yapmış, Gazze'deki İsrail saldırılarına Biden'ın "dur" demediğini kaydederek "Başkan Biden bize ihanet etti, çünkü insan onuru ve hayatını (Gazze'de) hiçe saydı. 2,2 milyon Gazzeli suya dahi erişemiyorken sizin için oy kullanmanın anlamı nedir?" değerlendirmesini yapmıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading