Yandex Metrica

35 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK! 2024 kadro, branş belirlendi mi? Hemşire başvurusu nasıl, nereden yapılır? 15 bin hemşire alımı hangi şehirlerde olacak? Sağlık Bakanlığı başvuru şartları ve ekranı...

35 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK! 2024 kadro, branş belirlendi mi? Hemşire başvurusu nasıl, nereden yapılır? 15 bin hemşire alımı hangi şehirlerde olacak? Sağlık Bakanlığı başvuru şartları ve ekranı...

Sağlık Bakanlığı'nın 8 bin sürekli işçi alımı Resmi Gazete'de yayınlandı. Bakanlık, 8 bin sürekli işçi ve 27 bin sözleşme olmak üzere toplamda 35 bin personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuştu. Bu açıklama sonrasında ''Sağlık Bakanlığı işçi alımı şartları nelerdir?''  sorusu merak konusu oldu. Peki nasıl başvuru yapılır? 2024 kadro, branş belirlendi mi? Hemşire başvurusu nasıl, nereden yapılır? 15 bin hemşire alımı hangi şehirlerde olacak? Sağlık Bakanlığı başvuru şartları ve ekranına nereden ulaşabilirim?  

Gündem

15.05.2024, 22:37

Sağlık Bakanlığı, 35 bin sağlık personeli alınacağını açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, "Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının ve başvuru şartlarının bulunduğu KPSS-2024/5 Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır." denildi.

Peki nasıl başvuru yapılır? 2024 kadro, branş belirlendi mi? Hemşire başvurusu nasıl, nereden yapılır? 15 bin hemşire alımı hangi şehirlerde olacak? Sağlık Bakanlığı başvuru şartları ve ekranına nereden ulaşabilirim?

Cumhurbaşkanına suikast girişimi ellerine yüzlerine bulaştı: Sır perdesi aralandı! Cumhurbaşkanına suikast girişimi ellerine yüzlerine bulaştı: Sır perdesi aralandı! Haberi Görüntüle

35 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI YAPILACAK

Yayınlanan İlana göre 15 bin hemşire, 2 bin ebe olmak üzere toplamda 35 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yapılacak yerleştirme için adaylar 21-28 Şubat arasında başvuracak.

(Ayda) Ardahan Toprak kimdir? Çiçek Dilligil'in oğlu Ardahan Öztoprak kim? (Ayda) Ardahan Toprak kimdir? Çiçek Dilligil'in oğlu Ardahan Öztoprak kim? Haberi Görüntüle

2024 SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURU NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı başvuruları Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden alınacak.

Başvurular, 23 Şubat-27 Şubat tarihlerinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden elektronik (çevrim içi) kullanıcı girişi yapılarak alınacak.

Yeni Kaledonya Müslüman ülke mi? Yeni Kaledonya'da neler oluyor, neden ayaklandılar? Yeni Kaledonya Müslüman ülke mi? Yeni Kaledonya'da neler oluyor, neden... Haberi Görüntüle

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımak. (Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.)

2. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (23/02/1984 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

4. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer belgelere son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak.

5. Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

6. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

7. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

8. Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlara ilave olarak, 5188 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak.

CHP'ye kim dur diyecek? Makam koltuklarına her gün yeni atama: Danışmanların hepsi müdür oldu! CHP'ye kim dur diyecek? Makam koltuklarına her gün yeni atama:... Haberi Görüntüle

2024 SAĞLIK BAKANLIĞI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI

Sağlık Bakanlığı'na alınacak personel sayısı ve kadroları şu şekilde;

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı: 84

Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı: 127

Elektrikçi (genel): 144

Isıtma ve sıhhi tesisatçı: 143

İnşaat boyacısı/boyacı: 64

Klinik destek elemanı: 600

Güvenlik görevlisi: 3.250

Marangoz: 32

Oto bakım onarımcısı otomotiv mekanikçisi: 2

Oto elektrikçisi: 2

Otomotiv kaportacısı: 2

Temizlik görevlisi: 3.550

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading