Yandex Metrica

130 bin TL karşılığında sınır dışı edilecekler: Tartışmalı yasa kabul edildi: Mülteciler gönderiliyor...

130 bin TL karşılığında sınır dışı edilecekler: Tartışmalı yasa kabul edildi: Mülteciler gönderiliyor...

İngiltere Parlamentosu 3.000 sterlin (121.541 TL) karşılığında mültecilerin gönüllü olarak gönderilmesini kapsayan yasa tasırını kabul etti. İngiliz basınında yer alan habere göre düzensiz göçmenler doğu Afrika ülkesi  Ruanda'ya sığınmacı olarak gönderilecek.

Dünya

11.05.2024, 19:26

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın hükümeti, bu yıl içinde yapılması beklenen genel seçimler öncesinde ana muhalefetteki İşçi Partisi karşısında zemin kazanmayı umduğu için yasadışı göçle mücadeleyi bir öncelik haline getirdi.

Bu ihraç kararının duyurusu, iktidardaki Muhafazakarların İşçi Partisi açısından büyük kayıplara uğramasının beklendiği İngiltere ve Galler'deki yerel seçimlerden sadece iki gün önce geldi.

Birleşmiş Milletler ve insan hakları gruplarının eleştirilerine maruz kalan tartışmalı yasa, Britanya'nın belgesiz göçmenleri, sığınma başvuruları başarılı olursa orada kalmalarına izin verilecek olan Ruanda'ya sınır dışı etmesine olanak tanıyor.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak

Rum-Ermeni lobisi meydan dayağını unutamıyor: Kongre üyelerinden Türkiye hakkında skandal mektup Rum-Ermeni lobisi meydan dayağını unutamıyor: Kongre üyelerinden Türkiye hakkında skandal... Haberi Görüntüle

3.000 BİN STRELİN KARŞILIĞINDA SINIR DIŞI

Sunak hükümeti sınır dışı etme işlemlerine Temmuz ayından itibaren başlamayı planlıyor. Ancak birçok medya kuruluşu, Pazartesi günü İngiltere'den ayrılan adamın, geçen yılın sonunda sığınma talebinin reddedilmesinin ardından, ayrı ve gönüllü bir planın parçası olarak Kigali'ye gönderilmeyi kabul ettiğini söyledi.

Times gazetesinin aktardığı hükümet kaynaklarına göre, Britanya'dan ayrılma anlaşması karşılığında 3.000 £'a (121.541 TL) kadar para alacak.

Bir hükümet sözcüsü, "Artık göç ve ekonomik kalkınma ortaklığımız kapsamında sığınmacıları Ruanda'ya gönderebiliyoruz" dedi.

Bayram eden de var, yas tutan da: Reisi'nin ölümü dünya basınında Bayram eden de var, yas tutan da: Reisi'nin ölümü dünya... Haberi Görüntüle

MÜLTECİ ÇÖZÜMÜ SEÇİM KAZANDIRIR MI?

Sözlerine devam eden sözcü, "Bu anlaşma, Birleşik Krallık'ta göçmenlik statüsü olmayan kişilerin, hayatlarını yeniden inşa etmelerine destek olacakları güvenli bir üçüncü ülkeye taşınmalarına olanak tanıyor." ifadelerini kullandı.

Muhafazakar Parti, Ruanda'yı sınır dışı etme planının sandıklarda bir miktar geri kazanmalarına yardımcı olacağını umuyor.

Bir sonraki genel seçimlerde büyük bir yenilgiye uğramaları bekleniyor.

Bitmeyen soykırım! Siyonist İsrail gece boyunca bombaladı yine kan döktü Bitmeyen soykırım! Siyonist İsrail gece boyunca bombaladı yine kan döktü Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'DE KAÇ GÖÇMEN VAR?

İngiliz hükümeti Salı günü yaptığı açıklamada, kuzey Avrupa'dan küçük teknelerle göçmen varışlarını caydırmayı amaçlayan plan kapsamında bu yıl 5.700 göçmeni Ruanda'ya sınır dışı etmeyi beklediğini söyledi.

Resmi istatistiklere göre, Ocak 2022 ile geçen yılın Haziran ayı arasında Kanalı geçmeye çalışan 57.000'den fazla kişi küçük teknelerle geldi.

2022'de rekor sayıda 45.000 göçmen Kanal'ı geçti, ancak bu yılın ilk dört ayında şimdiden 7.200'den fazla kişi geçiş yaptı; bu dönem için tarihi bir rekor.

Afrika'nın Büyük Göller bölgesinde 13 milyon insana ev sahipliği yapan Ruanda, kıtanın en istikrarlı ülkelerinden biri olduğunu iddia ediyor ve modern altyapısıyla övgü topluyor.

Ancak insan hakları grupları, eski Başkan Paul Kagame'yi korku ortamında iktidarda kalmakla, muhalifleri bastırmakla ve ifade özgürlüğünü kullanmakla suçluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading