Yandex Metrica

Sitede Ara

12 yıl sonra bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'a gitti: İşte ele alınacak konular

12 yıl sonra bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'a gitti: İşte ele alınacak konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl aradan sonra ilk kez gittiği Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştı. Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi ile görüşmesinde ikili ilişkiler, İsrail'in Filistin'e saldırıları ve bölgesel meseleler ele alınacak.

Gündem

15.02.2024, 16:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun diplomasi trafiğine kaldığı yerden devam ediyor. Vaki davetlere icabetle Birleşik Arap Emirlikleri’ne resmi ziayret gerçekleştiren ve onur konuğu oldu dünya hükümetler zirvesinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen ve önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni durağı Mısır oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl aradan sonra ilk kez gittiği Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahire Uluslararası Havalimanı'nda Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından karşılandı.

Uzunkavak Mahallesi refarendum sonucu 2024 | Uzunkavak Mahallesi Kumlu'ya mı bağlandı? Uzunkavak Mahallesi refarendum sonucu 2024 | Uzunkavak Mahallesi Kumlu'ya mı... Haberi Görüntüle

MISIR'DA SİSİ İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahire'yi ziyaretinde yapılacak görüşmelerde Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üst düzey ikili işbirliği mekanizmalarının canlandırılması bağlamında atılacak adımlar üzerinde durulacak.

Uzunkavak Mahallesi refarendum sonucu 2024 | Uzunkavak Mahallesi Kumlu'ya mı bağlandı? Uzunkavak Mahallesi refarendum sonucu 2024 | Uzunkavak Mahallesi Kumlu'ya mı... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

Görüşmelerde, ikili münasebetlerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının gündemde olduğu aktarıldı.

FETÖ'cü hainler saklandıkları deliklerinde saldırmaya devam ediyor!  Firari Adem Yavuz Arslan'dan yeni 15 Temmuz yalanı! FETÖ'cü hainler saklandıkları deliklerinde saldırmaya devam ediyor! Firari Adem Yavuz... Haberi Görüntüle

12 SENE SONRA BİR İLK

Hatırlanacağı üere Cumhurbaşkanı Erdoğan en son başbakanlık yaptığı Kasım 2012'de Mısır'ı ziyaret etmişti. Ankara-Kahire arasında ilişkiler, 2013 yılında Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin darbe ile devrilmesinin ardından kopma noktasına gelmişti. İki ülke arasındaki ilişkiler 8 yıl sonra, normalleşme sürecine girmişti. Önce istihbarat, ardından bakanlık yetkilileri bir araya gelmişti. 2022 yılının Kasım ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Sisi'nin Katar'daki Dünya Kupasında bir araya gelmişti ve geçtiğimiz yıl karşılıklı büyükelçiler atanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading