Yandex Metrica

Sitede Ara

Yiğit Kurt kimdir? Evrensel Adam Yiğit Kurt nereli?

Yiğit Kurt kimdir? Evrensel Adam Yiğit Kurt nereli?

Seyahat tutkusu küçük yaşlarından itibaren başlayan Yiğit Kurt sosyal medyada "Evrensel Adam" olarak biliniyor. Evrensel Adam Yiğit Kurt son olarak gittiği Yeni Zelanda'da ırkçı saldırıya uğradı. Kulağından yara alan Yiğit Kurt saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. Hastanede tedavi altına alınan Yiğit, “Gurur duyduğum Türklüğüme karşı ne olursa olsun savaşırım” dedi. Peki Yiğit Kurt kimdir? Evrensel Adam Yiğit Kurt nereli?

Yaşam

23.04.2024, 02:07

Yiğit Kurt otostop ile dünya turu yapması ile adını duyurdu. Dünyanın en otantik ülkelerine yalnız başına giden Yiğit Kurt Yeni Zelanda'da ırkçı saldırıya uğradı. 

19 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 19 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

YİĞİT KURT KİMDİR?

Yiğit Kurt sehahat meraklısı bir gezgin. 27 yaşında olan Yiğit Kurt Evrensel Adam olarak biliniyor. 

Otostopla ilk seyahatini 13 yaşındayken Antalya'nın ünlü tatil yerlerinden Olimpos'a yaptı. Bu seyahat ona dünyanın kapılarını araladı. 

Lise eğitiminin ardından üniversite için İstanbul'a giden Kurt, öğrenci değişim programlarıyla ABD ve Hollanda'ya seyahat etti, üniversiteyi bitirdikten sonra Avrupa ve Asya turlarına çıktı.

Otostopla pek çok kıtada onlarca ülke gezen Yiğit Kurt 35 ülke ile 170 şehri dolaştı.  Kurt, ambulans, polis aracı ve at arabası gibi vasıtalarla yolculuk etti.

Kurt, Hindistan turunda dünyaca ünlü Bollywood yıldızı Aamir Khan ile de tanıştı. Yiğit Kurt, seyahatlarinde yaşadığı tüm anılarını ve mecaralarını "evrensel adam" adıyla kurduğu sitesinden aktarıyor.

Kızılcık Şerbeti eski oyuncusu diziye geri mi dönüyor? Başrol oyuncusundan açıklama geldi! Kızılcık Şerbeti eski oyuncusu diziye geri mi dönüyor? Başrol oyuncusundan... Haberi Görüntüle

20 BİN KİLOMETRE YOL GİTTİ

Otostop ile yaptığı seyahatlerinde 20 bin kilometre yol katettiğini anlatan Kurt otostop konusunda uyarılarda da bulundu. Otostopun oldukça riskli olduğundan da bahseden Kurt  "Gidebildiğim kadar kadar ülkeyi gezmek istiyorum. Otostopla seyahat etmek bir tutku. Çok farklı insanlarla tanışıyor, birçok yeni bilgiler öğreniyorsunuz. Anlatacağım birçok anı biriktirdim. Maldivler'de ıssız bir adada tek başıma kamp kurdum. Bazen evsizlerle sokakta uyudum, kapıları olmayan kamyona, milyon dolarlık otomobillere bindim. Benim için çok farklı deneyimler oldu. Evsizlerle tapınakta yemek sırasına girdim. Yerel köylüler beni evlerinde ağırladılar, düğünlerine götürdüler. Dönüp baktığımda 'İyi ki bunları yaşamışım.' diyorum."

Dünyaca ünlü Bolywood yıldızı Aamir Khan'ı görebilmek için Hindistan'a gittiğini ifade eden Kurt, şirketine gittiği Khan ile menajeri aracılığıyla tanıştığını bildirdi. Khan'ın, "Hindistan'ı anlamak istiyorsan gezmelisin" sözü üzerine otostopla ülkenin 17 şehrine seyahat ettiğini anlattı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Yaşam


Loading