Yandex Metrica

Sitede Ara

VERGİ AFFI GELİYOR! 2024 SSK, BAĞ-KUR, EYT başta olmak üzere herkesi kapsıyor! 1-31 Mart arası...

VERGİ AFFI GELİYOR! 2024 SSK, BAĞ-KUR, EYT başta olmak üzere herkesi kapsıyor! 1-31 Mart arası...

2024 yılının emlak vergisi döneminin 1. taksidi Mart ayında başlayacak. SSK, BAĞ-KUR, EYT başta olmak üzere vergi çalışmaları başlıyor. Vergiden muaf olan başta emekli grupları vergi ödemeyecek. Konut için Türkiye genelinde vergi istisnası gelmesi için çalışmalara başlandı. 1 Mart tarihi ile başlayacak olan emlak vergisi dönemi, brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek evlerden vergi talep edilmeyecek. Peki vergi affı 2024 SSK, BAĞ-KUR, EYT'lileri kapsayacak mı? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?  

Ekonomi

20.05.2024, 04:49

Emlak vergisi dönemi Mart ayında başlıyor. Belediyelere ödenecek olan emlak vergisinin ödeme süreci netleşti. Ev sahipleri ve işyeri sahipleri Mart ayında başlayacak olan emlak vergisi döneminde vergilerini ödemek için hazırlanmaya başladı. Konut sahipleri, rayiç bedelin binde 1'i oranında vergi ödeyecek, işyeri sahipleri ise rayiç bedelinin binde 2'si oranında vergi ödeyecek.

Fakat belirlenmiş olan bazı şartları taşıyan kişiler, emlak vergilerinden muaf olacaklar. Bu kapsamda hiçbir geliri olmayan ev hanımları, işsizler, sosyal güvenlik kurumlarından aylık alan emekliler, gaziler, engelliler ve şehitlerin dul ve yetimleri vergi ödemeyecek.

İslam Memiş'ten yatırımcılara tavsiye: Sabreden o tarihte çok kazanacak! İslam Memiş'ten yatırımcılara tavsiye: Sabreden o tarihte çok kazanacak! Haberi Görüntüle

KİMLER VERGİ İSTİSNASINDAN MUAF TUTULACAK?

Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek evlerinden vergi alınmıyor, fakat birden fazla hissesi olanlar, emekli olmasına rağmen çalışıp maaş alan kişiler bu muafiyetten yararlanamıyor. Yurtdışından emekli olanlar vergi istisnasından faydalanamıyor.

Dolar bozguna uğrayacak! Yıl sonu tarihi düşüş geliyor Dolar bozguna uğrayacak! Yıl sonu tarihi düşüş geliyor Haberi Görüntüle

VERGİ MUAFİYETİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Vergi muafiyetinden yararlanmak için, söz konusu konutta oturma şartı bulunmuyor. Bu evde oturmayanlar veya başka bir yerde kiralık olarak oturanlar da emlak vergisi ödemeyerek vergiden muaf olacaklar. Fakat Kira gelirinden dolayı kira gelir vergisi alınabiliyor.

Ölüm aylığı alanlar da vergi muafiyetinden faydalanabilecek. Eşinden dolayı ''Ölüm aylığı'' alan emekliler, emlak vergisi ödemeyecekler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading