Yandex Metrica

Türkiye ekonomisine güven katlanarak artıyor: Borsa İstanbul rekor kırdı!

Türkiye ekonomisine güven katlanarak artıyor: Borsa İstanbul rekor kırdı!

Borsa İstanbul her geçen gün güçlenmeye devam ediyor.Bilanço sezonu öncesinde prim yapan Borsa İstanbul'da rekora sadece 46 puan kaldı.  

Ekonomi

03.03.2024, 15:04

Türkiye ekonomisi güçlenmesini sürdürürken sermaye piyasaları tarafında da büyüme ve gelişmeler yaşanıyor. Borsa İstanbul tarihi yüksek seviyesine yaklaşırken hisselerde de hızlı değer kazançları görülmeye başlandı. Bir süreliğine durgunluk ve düşüş eğilimi gösteren Borsa İstanbul son zamanlarda güçlü duruşunu koruyor.

23 maddelik yasa teklifi Meclis'te: Fahiş fiyat ve stokçulara göz açtırılmayacak! 23 maddelik yasa teklifi Meclis'te: Fahiş fiyat ve stokçulara göz... Haberi Görüntüle

BİST YENİDEN İVME KAZANDI 

Borsa İstanbul'da genel anlamda pozitif ayrışma söz konusu olmaya başladı. 2023 yılına ilişkin bilançoların açıklanma sezonunun da başlaması yükselişi destekler nitelikte. BİST tarihi yüksek seviyesini 3 Ekim 2023 tarihinde 8562 puanla görmüştü. Aralık ayında 7200 puan seviyelerine kadar gerileyen BİST yeniden ivme yakaladı ve bugün 8516 puana kadar yükseldi. Böylece BİST'in rekoruna sadece 46 puan kaldı.

ATM'lerde yeni kural: Şaşıracaksınız! Artık kabul edilmeyecek ATM'lerde yeni kural: Şaşıracaksınız! Artık kabul edilmeyecek Haberi Görüntüle

MEVDUAT FAİZLERİNDE GERİLEME BAŞLADI 

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45'e yükseltmesine rağmen bankaların mevduata yüzde 42-43 oranında yıllık faiz vermesi yatırımcıları BİST'e yönlendirmeye başladı. Bankalar yüksek faizler nedeniyle yeni kredi vermekte zorlandığından mevduat faizlerini de bir miktar düşürmeye başladı. Bankalar kredi gelirlerinden elde ettikleri faizi mevduat sahiplerine pay ettiği için düşük kalan yeni krediler nedeniyle mevduat faizlerinde gerileme yaşandı.

Gram altın güne yükselişle başladı: İşte 14 Mayıs güncel altın fiyatları Gram altın güne yükselişle başladı: İşte 14 Mayıs güncel altın... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EKONOMİSİNE GÜVEN HER GEÇEN GÜN KATLANARAK ARTIYOR

Para ve mali politikalarla rasyonel alana giren Türkiye ekonomisi uluslararası kuruluşların da takdirini topluyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard and Poor's ve Moody's not görünümlerini yükseltti. Bundan sonraki süreçte notun da yükseleceğine yönelik notlar raporlarda yer aldı.

İslam Memiş'ten kıyamet senaryosu: Altın tarihinde böyle bir olay bir daha yaşanmayacak! İslam Memiş'ten kıyamet senaryosu: Altın tarihinde böyle bir olay bir... Haberi Görüntüle

TÜRK LİRASI DEĞER KAZANACAK 

Bunun dışında liralaşma politikasına yönelik olarak ABD'li yatırım bankası Wells Fargo, Türk Lirası'nın değer kazanacağını ve doların 28.50 liraya kadar gerileyeceğini açıkladı.

Bunun dışında Orta Vadeli Program'da yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla ekonominin büyümesine yönelik atılımlar yer almıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading