Yandex Metrica

TUSAŞ'tan 50 bin çekirdekli test bilgisayar yatırımı! Proje takvimleri daha da kısalacak

TUSAŞ'tan 50 bin çekirdekli test bilgisayar yatırımı! Proje takvimleri daha da kısalacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 50 bin çekirdekli yüksek başarımlı küme bilgisayara yatırımı ile daha önce 20 bin çekirdeğe kadar çıkarılan işlemci sayısını 3.5 kat artırdı.

Teknoloji

05.03.2024, 20:02

Türkiye'nin bağımsız savunma ve havacılık ekosistemi için dünya ölçeğinde projeler geliştiren TUSAŞ, 50 bin çekirdekli bilgisayar yatırımına imza attı. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

PROJE TAKVİMLERİ DAHA DA KISALACAK 

Daha önce işlemci kapasitesini 20 bin çekirdeğin üzerine taşıyan şirket, yeni yatırım ile birbiri ile bağlantılı binlerce hesaplamanın süresini 4'te 1 oranına kadar azaltacak. Böylece hava araçlarının proje takvimleri daha da kısalacak. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK 

Milli Muharip Uçak başta olmak üzere tüm ürün gruplarında gerçekleştirilen testlerin sürelerinin kısalacağı yeni yatırım ile birlikte bilgisayarın işletilmesi için teknik çalışan ve verileri analiz edecek olan mühendisler de şirkete kazandırılarak istihdam için de katkı sağlanacak. 

Bu kapsamda TUSAŞ, birden fazla testin aynı anda analiz edebilen insan kaynağının havacılık ekosistemine kazandırılması için de öncü olacak. 

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

HAVA ARAÇLARI GÖKYÜZÜ İLE DAHA KISA SÜREDE BULUŞACAK

Yatırımla ilgili değerlendirmede bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "Günümüzde fiziki testlerin yerini dijital testler almaya başladı. Sayıları milyonlara varan bu testleri gerçekleştirmek ve verileri analiz etmek için devletimizin büyük destekleri ile havacılık alanında ülkemizi üst seviyeye taşıyacak projelerimizi gerçekleştirmemizi sağlayacak yatırımlarımız devam ediyor. 2023 vizyon hedefleri de gözetilerek bu yatırım ile hava araçlarımızın gökyüzü ile daha kısa sürede buluşturmayı hedefliyoruz. Dünya’nın havacılık alanında kullandığı tüm yeni nesil teknolojileri şirketimize kazandırmaya devam edeceğiz" sözlerini kaydetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading