Yandex Metrica

Sitede Ara

Gizli sekme özelliğini kullananlar dikkat! Google'nin verilerinizi izisnsiz sakladığı öğrenildi!

Gizli sekme özelliğini kullananlar dikkat! Google'nin verilerinizi izisnsiz sakladığı öğrenildi!

Dünya'nın en çok kullanılan arama motoru Google şirketi 'anonim' yani gizli sekme modunu kullanan kişilerin yaptığı aramaları kayıt altında tuttuğu öğrenildi. Olay üzerine ise şirkete 5 milyar dolar tazminat davası açıldı. Şirket tazminatı kabul etti ve verileri sileceğini duyurdu.

Teknoloji

21.04.2024, 18:14

ABD'ye ait olan dünyanın en büyük çevrimiçi platformu Google hakkında akılalmaz bir gelişme yaşandı. 

Google anonim şekilde gizli sekmeden arama yapan kullanıcılarının bilgilerini izinsiz şekilde kayıt altına aldığı gerekçesiyle Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi'nde 50 davacı ile birlikte 3 avukatlık firması anlaşmaya vardı. 

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

TAZMİNATI KABUL ETTİ

Google'ye 5 milyar dolar tazminat ödemesi gerektiği belirtilirken şirket tazminatı kabul etti. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

GOOGLE'DEN AÇIKLAMA

Verileri sileceğini duyuran Google; "Bu anlaşma, hakim teknoloji şirketlerin, kullanıcı verilerini nasıl toplayıp kullandıkları ve toplanan verileri nasıl silip düzelttikleri konusunda kullanıcılara yönelik beyanlarında dürüst olmalarını gerektiren tarihi bir adımdır." yazılı belgede , "Bu anlaşma, dünyanın en büyük veri toplayıcısının gerçek hesap verebilirliğini ve şeffaflığını sağlar, internetteki gizlilik hakkımızı iyileştirmeye ve korumaya yönelik önemli bir adıma işaret eder." dedi. 

Yaşanan olayların 4 yıldan beri sürdüğü öğrenilriken Google, kullanıcılarını yanıltmakla da suçlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Teknoloji


Loading