Yandex Metrica

Ay yolcusu kalmasın! Amerika Ay'a ilk insan ve mal taşıyacağı trenini inşa etmeye başladı!

Ay yolcusu kalmasın! Amerika Ay'a ilk insan ve mal taşıyacağı trenini inşa etmeye başladı!

Uzay çalışmalarında öncü olan Amerika Birleşik Devletleri büyük bir projeye daha imza attı. ABD Savunma Bakanlığı, Dünya'nın uydusu olan Ay'a insan ve mal taşıyacak demiryolu ağını inşa etmeye başladıklarını duyurdu. 

Teknoloji

17.04.2024, 23:00

Amerika Birleşik Devletleri son dönemlerde uzay çalışamlarını hızlandırdı. ABD Savuma Bakanlığı, 'Ay yüzeyinde demiryolu sistemi' adı altında Ay'a insan ve mal taşıyacaklarını duyurdu. 

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

UZAY EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada havacılık alanında önü olan Northrop Grumman tarafından tren ve demiryolu ağı tasarlanacağını belirtti. Şirket aynı zamanda Ay'da sürdürülebilir bir ekonomik kalkınmanın öncüsü olacağını belirtti. Şirket temsilcileri ise demiryolu ağına ilişkin, 'Planlanan Ay demiryolu ağı, Ay yüzeyinde ticari girişimler için insanları, malzemeleri ve kaynakları taşıyabilir. Bu da ABD ve uluslararası ortaklar için uzay ekonomisine katkıda bulunabilir' dedi. 

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

UZAY DEMİROLU PROTOTİPİ HAZIRLANIYOR

ABD'nin Ay'a insan taşıma görevlerine ilişkin geçtiğimiz ekim ayında da ciddi adımlar atmış Nortrop Grumann ve 14 şirket 'Luna-10' çalışmalarına katılmıştı. Projeyle ilgili ise ABSDSavunma Bakanlığı ve bilim adamları gerekli malzemeler belirlenecek, riskler analiz edilecek ve opsiyonel bir ay demiryolu prototipi oluşturulacak. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

ÜNLÜ MİLYARDERLERDEN PROJEYE DESTEK

ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA)'nın başlattığı Luna-10 projesi kapsamında Jeff Bezos'un Blue Origin şirketi ve Elon Musk'ın Space X şirketi de destek veriyor. 

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

ÇİN İLE REKABET KIZIŞIYOR

Geçtiğimiz aylarda ise Amerika'nın rakibi Çin Halk Cumhuriyeti ise Ay araştırmalarında Ay'ın güney kısmında kalıcı bir üss inşa edilebileceğini ve en uygun yerin Ay'ın güney kutbunda olduğunu belirtmişti. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Teknoloji


Loading