Yandex Metrica

Sitede Ara

Inspiration4: Dünya devi SpaceX'ten 4 şanslı kişiye yörüngede seyahat

Inspiration4: Dünya devi SpaceX'ten 4 şanslı kişiye yörüngede seyahat

Roket üreticisi SpaceX, bu defa herkesi heyecanlandıran bir açıklama yaparak, astronot olmayan 4 kişiye dünyanın çevresinde 3 günlük bir seyahat fırsatı sunuyor.

Teknoloji

23.01.2024, 17:59

Elon Musk denilince akla ilk gelen SpaceX oluyor. Musk'ın dünya devi markası uzay turizminde ilkler arasında olmaya kararlı. BBC'nin haberine göre, astronot olmayan 4 amatör, SpaceX sayesinde uzayda 3 günlük bir seyahat yapacak. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

VERİ ANALİSTİ, SAĞLIK ÇALIŞANI VE BİLİM EĞİTİMCİSİ

Dünyanın en zenginleri listesinde başı çeken Richard Branson ve Jeff Bezos'a ait kuruluşların gerçekleştirdiği uzay seyahatlerinden sonra bu defa Elon Musk'a ait Spacex de uzay turizmine başlıyor. 

Habere göre, söz konusu yolculuk için, üç ekip arkadaşıyla seyahat edecek olan ABD'li milyarder işadamı Jared Isaacman tarafından ödeme yapıldı. Bir sağlık çalışanı, bir bilim eğitimcisi ve bir veri analistinden oluşan grup, üç gün boyunca Jared Isaacman ile Dünya'nın çevresinde seyahat edecek.

Yolcular maceralarıyla başkalarına ilham veirken, kanser hastası olan çocukların ilaçları için para toplamayı amaçlıyorlar. Buna göre görev de Inspiration4 olarak adlandırıldı.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

UÇUŞ ÇARŞAMBA

Mürettebatın Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in ürettiği Dragon aracı, bir Falcon-9 roketinin üzerine çıkacak. Florida'nın Kennedy Uzay Merkezi'nden Çarşamba günü çok kısa bir süre sonra fırlatılacak. Bu, Richard Branson ve Jeff Bezos'un lansmanlarından sonra, ödeme yapan müşterilere yer açmaya yardımcı olan en son uçuş.

Inspiration4'te uçan dörtlü, insan uzay uçuşunun büyük bir değişimin eşiğinde olduğuna inanıyor; sadece geçmişte "doğru şeylere" sahip olduğu düşünülenlerin ötesine açılıyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading