Yandex Metrica

Sitede Ara

Vinicius Junior ırkçılığa karşı durdu! Kendini tutamadı ve gözyaşlarına boğuldu

Vinicius Junior ırkçılığa karşı durdu! Kendini tutamadı ve gözyaşlarına boğuldu

Real Madrid'in genç yıldızı Vinicius Junior, son dönemde maruz kaldığı ırkçı tezahüratlar karşısında duygusal anlar yaşadı. Futbol sahasının ötesinde ırkçılıkla mücadele eden Vinicius, yaşadığı zor anları anlattı.

Spor

27.03.2024, 10:27

Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Vinicius Junior, son dönemlerde ırkçı tezahüratlara maruz kaldığını ve bu durumun kendisini derinden etkilediğini açıkladı. Duygusal anlar yaşayanVE gözyaşlarına hakim olamayan genç yıldız, Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında ırkçılıkla mücadele deneyimlerini paylaştı.

Icardi, Alex de Souza'yı tarihe gömmenin peşinde! Icardi, Alex de Souza'yı tarihe gömmenin peşinde! Haberi Görüntüle

"SADECE FUTBOLA ODAKLANMAK İSTİYORUM"

Vinicius, futbolun sadece sahada oynanan bir spor olmadığını vurgulayarak, ırkçılıkla mücadelenin önemine dikkat çekti. "Futbol oynamak önemli ama ırkçılıkla mücadele daha da önemli. Siyah insanlar normal bir hayat yaşamalılar. Eğer böyle olursa kulübümdeki maçlara sadece futbol oynamaya odaklanarak giderim. Benim tek istediğim futbol oynamaya devam etmek ve herkesin normal bir hayatının olması." şeklinde konuşan Vinicius, herkesin eşit koşullarda yaşaması gerektiğini vurguladı. Futbol sahasında ırkçılıkla karşılaşmanın kendisini derinden üzdüğünü ifade eden genç yıldız, yaşadığı zor anlarda gözyaşlarına hakim olamadığını itiraf etti.

Bundesliga'da bir ilk: Bayern Münih'in hegemonyasına son veren Bayer Leverkusen şampiyonluğu garantiledi Bundesliga'da bir ilk: Bayern Münih'in hegemonyasına son veren Bayer Leverkusen... Haberi Görüntüle

İSPANYA'DA IRKÇILIK SÖZLERİ

Vinicius, İspanya'da ırkçılığın sadece futbol sahalarında değil, toplumun genelinde var olduğunu dile getirdi. "İspanya'nın ırkçı bir ülke olmadığını" ancak ırkçılıkla mücadele etmek için daha fazla çaba harcanması gerektiğini belirten futbolcu, UEFA, FIFA, Conmebol ve Brezilya Futbol Federasyonu gibi kuruluşlardan destek istediğini açıkladı.

Ve PSG ile mutlu son! Genç yıldız imzayı attı Ve PSG ile mutlu son! Genç yıldız imzayı attı Haberi Görüntüle

"HER YERDEN YARDIM İSTEDİM"

Irkçılığın tüm dünyada uygulandığına dikkat çeken Brezilyalı futbolcu, "UEFA, FIFA, Conmebol (Güney Amerika Futbol Federasyonları Birliği), CBF (Brezilya Futbol Federasyonu), her yerden yardım istedim." ifadelerini kullandı.

"İspanya'da ırkçılığın suç olmadığından" şikayetçi olan Vinicius, "İspanya'nın ırkçı bir ülke olmadığından eminim ama çok fazla ırkçı var ve bunların çoğu stadyumlarda. Bazı kafaları değiştirmek gerek çünkü ırkçılığın ne olduğunu bilmiyorlar. 23 yaşındayım ve İspanyolların bir çoğuna ırkçılığın ne olduğunu öğretmem gerek. Beni rahatsız eden olaylar, ailemi de çok üzüyor. Taraftarlar, ben sahada kötü oynayayım diye ten rengim üzerinden bana hakaret ediyorlar. Bana başka şeyler söylesinler, onlara bir şey demem." dedi.

"Biz siyahlar olarak yapmamız gerekeni biliyoruz. Yaşadıklarımızı sadece biz siyahlar biliyoruz. Bazı şeyleri değiştirmek için hepimiz bir olabiliriz." çağrısında bulunan Vinicius, ayrıca "Artık ırkçılık üzerine daha fazla şey biliyorum. Araştırdım. Muhammed Ali örnek biriydi ve ben de Brezilyalılar adına konuşuyorum. Çünkü çoğunluğu beni destekliyor. Bu konuyla ilgili gelen soruları artık bir saldırı olarak görmüyorum ve verilmesi gereken cevabı veriyorum." şeklinde söylemlerde bulundu ve konuşmasını noktaladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading