Yandex Metrica

UEFA'dan Süper Lig şampiyonuna jest! Fenerbahçe mi? Galatasaray mı?

UEFA'dan Süper Lig şampiyonuna jest! Fenerbahçe mi? Galatasaray mı?

Süper Lig şampiyonu, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt mi katılacak yoksa bir ön eleme turu mu oynayacak? soruları gündem olmaya başlarken Türkiye'ye şuanda 32.1 puanla 12'nci sırada yer alıyor. Bu da Süper Lig şampiyonunun Sırp, İsviçre ve Ukrayna şampiyonları ile beraber play- off oynaması anlamına geliyor.

Spor

28.04.2024, 08:55

Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne direk mi katılacak, plaf- off oynayacak mı? Kısa bir süre önce UEFA'dan lig şampiyonuna müjdeli haber geldi.

UEFA ülke puanı klasmanında ilk 10’a girmesi gereken ve an itibarıyla 38,1 puanla 9’uncu sırada yer alan Türkiye, turnuvalardaki son 16 turu maçlarının ardından sezonu ilk 10’da bitirmeyi garantiledi. Süper Lig’de 2024-25 sezonu şampiyonu Devler Ligi'ne direkt katılacak.

Mertens'in kafası çok karışık! Galatasaray tüm planlarını altüst etti Mertens'in kafası çok karışık! Galatasaray tüm planlarını altüst etti Haberi Görüntüle

TÜRKİYE 12'NCİ SIRADA 

UEFA'nın resmi kaynaklarına göre Türkiye'ye hali hazırda 32.1 puanla 12'nci sırada yer veriliyor.

Bu da Süper Lig şampiyonunun Sırp, İsviçre ve Ukrayna şampiyonlarıyla beraber play-off oynayacak şekilde yer almasına neden oluyor.

Türkiye Ligi'nin ikincisi ise ikinci ön eleme turunda lig yolundan Şampiyonlar Ligi'ne katılacak şekilde görülüyor.

Lig ikincisinin rakipleri ise Avusturya, Ukrayna, Sırbistan, Çekya ve İsviçre takımları. Lig ikinci turu geçerse rakipler bu kez Fransa 4'üncüsü, Hollanda 3'üncüsü, Portekiz, Belçika ve İskoçya ikincileri oluyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Loading