Yandex Metrica

TFF başkan adayı Erdal Alkış kimdir, nereli ve kaç yaşında?

TFF başkan adayı Erdal Alkış kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştireceği başkanlık seçiminde Erdal Alkış adaylığını açıkladı. Futbol camiasının tanınan simalarından biri olan Erdal Alkış'ın kim olduğu araştırılmaya başladı. Peki Erdal Alkış kimdir, nereli?

Spor

25.04.2024, 22:45

 Türkiye Futbol Federasyonu, 18 Temmuz'da Seçimli Genel Kurul yapma kararı aldı.

Kararın ardından adayların resmi açıklamaları peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak futbol dünyasının tanınan simalarından biri olan Erdal Alkış adaylığını açıkladı. Peki Erdal Alkış kimdir, ne iş yapıyor?

İngiltere Premier Lig'de baskın: Yıldız futbolcu maçın ortasında tutuklandı! İngiltere Premier Lig'de baskın: Yıldız futbolcu maçın ortasında tutuklandı! Haberi Görüntüle

İLK AÇIKLAMA

Erdal Alkış, sosyal medya hesabından, TFF Başkanlık seçimlerinde aday olacağını resmen duyurdu.

TFF Başkan adayı Servet Yardımcı kimdir, nereli ve kaç yaşında? TFF Başkan adayı Servet Yardımcı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Haberi Görüntüle

BASIN BÜLTENİ

1. Lig'de 32. hafta kararı! Karşılaşmalar için eşzamanlı planlama 1. Lig'de 32. hafta kararı! Karşılaşmalar için eşzamanlı planlama Haberi Görüntüle

ERDAL ALKIŞ KİMDİR?

Erdal Alkış 1966 yılında Kahramanmaraş Göksun’da doğmuştur. İşletme Tahsili yapmıştır. Erken yaşta iş hayatına atılmıştır, İlk firmasını 1986 yılında Kayseri’de kurmuştur. O günden itibaren kendi firmasını yönetmektedir. İlgi alanları; Teknoloji, Tarım, Çevre, Futbol yöneticiliği, Hava alanı-Deniz Limanı İşletmeciliği ve Enerji sektörüdür.

2002 yılında yapılan genel seçimler ve 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Ak Parti Seçim koordinasyonunu bizzat yürütmüştür. 2002 yılı seçim çalışmaları ile alakalı “İlk 45 Gün” adında bir Anı Kitabı bulunmaktadır.

Erdal Alkış aynı zamanda Türk-Hint iş konseyi eski başkanıdır. Geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerde TFF Başkanlığı için resmen aday olmuştur.

Kafkas Göçü (sürgünü) ile alakalı sinema filmi yapmak çocukluk idealidir. Erdal Alkıs çerkes asıllı ve iki çocuk babasıdır.. Rusça, İngilizce, Arapça, Çerkesçe bilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Loading