Yandex Metrica

Sitede Ara

Müslüman basketbolcudan Gazze için birlik çağrısı: 'İnsanların baskı altında yaşıyor olmasına karşı gelmeliyiz'

Müslüman basketbolcudan Gazze için birlik çağrısı: 'İnsanların baskı altında yaşıyor olmasına karşı gelmeliyiz'

FIBA Erkekler Avrupa Kupası Final rövanş maçında Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle karşı karşıya geldi. Temsilcimiz, karşılaşmayı 105-95 kazanmasına rağmen ilk maçta aldığı farklı mağlubiyet nedeniyle kupayı kaybetti. Maçın MVP'si seçilen Niners Chemnitz'in Müslüman oyuncusu  Kaza Kajami-Keane'in Gazze'yle ilgili sözleri dikkat çekti.

Spor

04.05.2024, 15:23

Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası Finali rövanşında Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle karşılaştı. İlk maçta aldığı 85-74 skorun dezavantajıyla maça çıkan Bahçeşehir Koleji, normal süreyi 95-84 önde tamamladı. Bu skor maçı uzatmaya götürdü. Uzatmada 11 sayılık farkı artıramayan ve rakibini ancak 10 farkla; 105-95'le mağlup edebilen temsilcimiz kupada ikinciliği elde etti. 

Fenerbahçe- Sivasspor maçında 4 futbolcu yok: kamp kadrosu açıkladı! Fenerbahçe- Sivasspor maçında 4 futbolcu yok: kamp kadrosu açıkladı! Haberi Görüntüle

MAÇIN EN SKORERİ KAJAMI-KEANE

Bahçeşehir'de 21 sayı atan Kell en skorer oyuncu oldu. Niners Chemnitz'te 29 sayı atan Kajami-Keane, hem takımının hem de maçın en skorer oyuncusu oldu. Gösterdiği üstün performansla karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen Jamaika asıllı Kanadalı basketbolcu, ödülünü FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok'un elinden aldı.

Son dakika: Dursun Özbek aday olacak mı? Kararını verdi Son dakika: Dursun Özbek aday olacak mı? Kararını verdi Haberi Görüntüle

GAZZE'YE DESTEK

Anadolu Ajansı'na konuşan Müslüman basketbolcu Gazze'deki İsrail soykırımına dikkat çekerek "Birlik olmalıyız. İnsanların baskı altında yaşıyor olmasına karşı gelmeliyiz. Dünyada neler yaşandığı çok açık ve bir araya gelerek yardımcı olmalıyız. İnsanlar yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmeli." ifadelerini kullandı. 30 yaşındaki yıldız, Türkiye gibi Müslüman bir ülkede uyanmanın mutluluk verici olduğunu ve kendisini evindeymiş gibi hissettiğini söyledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Loading