Yandex Metrica

İtalya'da Şampiyonlar Ligi sevinci! Neden fazladan takımla katılacak?

İtalya'da Şampiyonlar Ligi sevinci! Neden fazladan takımla katılacak?

Atalanta'nın Avrupa Ligi'nde, Fiorentina'nın ise Avrupa Konferans Ligi'nde yarı finale yükselmesiyle İtalya, gelecek sezon için Şampiyonlar Ligi'nde ekstra bir takım gönderme hakkını elde etti. 

Spor

29.04.2024, 00:58

İtalya, Avrupa kupalarında aldığı başarılı sonuçlarla gelecek sezon için Şampiyonlar Ligi'nde ekstra bir takım gönderme hakkını kazandı. Atalanta'nın Avrupa Ligi'nde, Fiorentina'nın ise Avrupa Konferans Ligi'nde yarı finale yükselmesi, İtalyan futbolunun uluslararası arenadaki gücünü bir kez daha kanıtladı.

Dün oynanan maçlar sonrasında Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen takımlar Bayern Münih, Real Madrid, Borussia Dortmund ve Paris Saint Germain oldu. Avrupa Ligi'nde ise Bayer Leverkusen, Roma, Atalanta ve Marsilya, Avrupa Konferans Ligi'nde ise Club Brugge, Fiorentina, Olympiakos ve Aston Villa yarı finale kalmayı başardı.

Galatasaray'da yönetim şampiyonluk için meşaleyi yaktı! Galatasaray'da yönetim şampiyonluk için meşaleyi yaktı! Haberi Görüntüle

YENİ FORMAT, YENİ DÜZENLEME

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde takım sayısının 36'ya çıkmasıyla birlikte, yeni bir format uygulanacak. Bu kapsamda, ülke puanına göre belirlenecek ekstra takımlar da turnuvaya katılacak. İtalya'nın bu sezonki ülke puanı sıralamasında ilk iki sırada yer alması, Serie A'nın beşinci sırada bitiren takımının gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmesini sağlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading