Yandex Metrica

F1 İstanbul'a ne zaman gelecek? Formula 1, İstanbul'a gelecek mi? Bakan Ersoy açıkladı!

F1 İstanbul'a ne zaman gelecek? Formula 1, İstanbul'a gelecek mi? Bakan Ersoy açıkladı!

Dünya'nın en prestijli yarışlarından biri olan Formula 1, yıl boyunca farklı ülkerlerde özel pistlerde gerçekleşmeye devam ediyor. Hız tutkunlarının yakından takip ettiği Formula 1  yarışları, tek kişilik açık tekerlekli araçlarla, bir dizi yarıştan oluşmaktadır. En son Formula 1’de sezonun beşinci yarışı olan Şanghay şehrinde koşuldu. Türkiye'deki hız severler Formula 1'in ne zaman İstanbul'a geleceğini merak ediyor. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, müjdeyi verdi. Peki, Formula 1 yarışları Türkiye'de mi yapılacak? Formula 1, İstanbul'a ne zaman geliyor?   

Spor

01.05.2024, 20:39

Dünyanın en hızlı ve prestijli yarışlarından biri olan Formula 1, dünyanın farkı yerlerden yıl boyunca özel pistlerde gerçekleşmektedir. 

Son olarak Formula 1’de sezonun beşinci yarışı olan Şanghay şehrinde koşuldu. 5,4 kilometrelik Uluslararası Şanghay Pisti’nde düzenlenen Çin Grand Prix’si, 56 tur üzerinden yapıldı. 

Yarışa pole pozisyonundan başlayan son üç yılın şampiyonu Verstappen, 1 saat 40 dakika 52.554 saniyelik derecesiyle birinci olarak sezonun dördüncü, kariyerinin ise 58. zaferini elde etti.

Hız tutkunları, Her yıl Formula 1'in nerde ve ne zaman yapılacağını araştırıp, planlayıp canlı izlemek için hareket geçiyor. Türkiye'deki hız severler,  Formula 1'in ne zaman İstanbul'a geleceğini merak ediyor. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, müjdeyi verdi. Peki, Formula 1 yarışları Türkiye'de mi yapılacak? Formula 1, İstanbul'a ne zaman geliyor? 

TFF'den Hatayspor'a haciz şoku! Hatayspor'dan ilk açıklama geldi: Biz oraya depremzede olarak gelmiştik.. TFF'den Hatayspor'a haciz şoku! Hatayspor'dan ilk açıklama geldi: Biz oraya... Haberi Görüntüle

FORMULA 1 TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELİYOR?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul F1 Sahası'nın Bakanlığa bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirten Ersoy, "Orada bir ihale süreci gerçekleşti nisan ayı içerisinde. İhale başarıyla tamamlandı. Şimdi ikinci aşamaya geçtik. Mayısın ilk haftası içerisinde yer teslimleri yapılacak. Yani mevcut kiracının, mevcut içerde bulunan kiracının yeri boşaltması ve ihaleyi kazanan yeni kiracıya devretmesi var. 

Fenerbahçe'den müjde! Oosterwolde Galatasaray derbisinde oynayacak mı? Fenerbahçe'den müjde! Oosterwolde Galatasaray derbisinde oynayacak mı? Haberi Görüntüle

2026 İTİBARIYLA

Sonrasında da hızlı bir şekilde 2026 itibarıyla Formula 1 yarışlarının İstanbul'a, Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili kontratlama süreci başlayacak. Burada planlandığı şekilde süreç devam ediyor." dedi.

Monaco-Fenerbahçe Beko maçı bugün mü, saat kaçta? Monaco-Fenerbahçe Beko hangi kanalda? Monaco-Fenerbahçe Beko maçı bugün mü, saat kaçta? Monaco-Fenerbahçe Beko hangi... Haberi Görüntüle

EN SON TÜRKİYE'DE GERÇEKLEŞEN TURNUVA

En son 2021 yılında Rolex Türkiye Grand Pritx gerçekleşmişti.

Galatasaray'da ilk ayrılık yaşandı! 4 İngiliz kulübü birden devrede Galatasaray'da ilk ayrılık yaşandı! 4 İngiliz kulübü birden devrede Haberi Görüntüle

FORMULA 1'İN ÖNEMİ

Formula 1, sadece bir motor sporu olmanın ötesinde, birçok açıdan önemlidir. 

Teknoloji ve Mühendislik: Formula 1, yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve test edilmesi için önemli bir platformdur. Bu alandaki gelişmeler, otomotiv sektörünün tamamına fayda sağlar.

Ekonomi: Formula 1, milyarlarca dolarlık bir sektördür. Yarışlar, ev sahibi ülkelere önemli bir turizm geliri sağlar.

Eğlence: Formula 1, dünyanın en popüler sporlarından biridir. Milyonlarca kişi, her hafta sonu yarışları takip etmektedir.

Yıldız futbolcu maç anında kardeşinin ölüm haberini aldı! Yıldız futbolcu maç anında kardeşinin ölüm haberini aldı! Haberi Görüntüle

FORMULA 1'İN TARİHİ

Formula 1'in ilk sezonu 1950 yılında gerçekleşti.

Michael Schumacher,7 kez dünya şampiyonu olmuştur.

Ferrari, 16 kez takımlar şampiyonu olmuştur.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Loading