Yandex Metrica

Danimarka'da görev yapan Türk hakem Nelsson'u yorumladı

Danimarka'da görev yapan Türk hakem Nelsson'u yorumladı

ÖZEL HABER: Galatasaray'ın transfer etmek istediği Kopenhag'ın 22 yaşındaki stoperi Victor Nelsson'u Danimarka'da futbol hakemliği yapan Fatih Eryılmaz'a sorduk. Eryılmaz, transferin gerçekleşmesi durumunda futbolcunun sezona damga vuracağını açıkladı.

Spor

06.04.2024, 22:12

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da listeye Danimarka'da Kopenhag forması giyen Victor Nelsson eklendi.

Sarı-kırmızılıların görüşmelerini devam ettirdiği 22 yaşındaki defans oyuncusunu bölgeyi yakından bilen ve Danimarka'da futbol hakemliği yapan Fatih Eryılmaz ile değerlendirdik.

Ali Koç, İmamoğlu'ndan söz verilen araziyi istedi! Fenerbahçe stadı taşınıyor mu? Ali Koç, İmamoğlu'ndan söz verilen araziyi istedi! Fenerbahçe stadı taşınıyor... Haberi Görüntüle

Galatasaray'ın Victor Nelsson'u kadroya dahil ettiği düşünülürse sizce neler katar takıma?

Nelsson geçen sezon yaklaşık 4 milyon Euro'ya Nordsjaelland takımından Kopenhag'a transfer oldu. Oyuncu Galatasaray'a gelirse bence şu ana kadar Türkiye ligine gelmiş geçmiş en iyi stoperi  olur. Buna Popescu ve bir dönem Fenerbahçe'de oynayan Kjaer de dahil.

Fakat unutmayalım ki bu çocuk henüz 22 yaşında ve ömrü boyunca baskı altında hiç oynamadı. Oyuncuya biraz zaman lazım. Adapte olursa kısa sürede inanılmaz fark yaratır.

Son dakika: TFF'den yabancı hakem kararı! Bakın ilk uygulama ne zaman başlıyor Son dakika: TFF'den yabancı hakem kararı! Bakın ilk uygulama ne... Haberi Görüntüle

Oyuncunun yaşı henüz 22 ve yaşına rağmen liderlik özelliği ön planda. Tarzını kime benzetiyorsunuz?

Futbolcu sağ stoper oynayan ve geriden oyun kurmayı çok iyi başaran biri. Çok soğukkanlı ve ayağı çok iyi. Trabzonspor'da oynayan Vitor Hugo gibi hava toplarında iyi yükselebiliyor.

Tarz olarak bence Simon Kjaer ve Popescu'ya benziyor ama ben onu en çok ligin en iyi stoperi olan Trabzonspolu Vitor Hugo’ya benzetiyorum.

İrfan Can Kahveci kariyerine imza atıyor! Avrupa yolcusu olabilir İrfan Can Kahveci kariyerine imza atıyor! Avrupa yolcusu olabilir Haberi Görüntüle

Nelsson da tıpkı Marcao gibi 1.85 boyunda. İki stoperde çok uzun boylu değil. Sence bir dezavantaj yaratır mı?

Futbolcu 1.85 boyunda ama sıçrama konusunda gayet iyi. Dediğim gibi Trabzonspor'da gollerini izlediğimiz Hugo gibi iyi pozisyon bilgisine sahip. Hugo da 1.87 boyunda ve stoper ortalamasına bakılırsa çok uzun sayılmaz. Defansta yaptığı katkı kadar hücumda da sanırım şu ana kadar 5 gol attı.

Ayrıca Nelsson da Marcao gibi topla ilişkisi iyi ama teknik olarak tabii daha çok gelişmeli. Marcao gibi topu ileri sürüyor ama çalım atıp riske girmeyen bir özelliğe sahip.

İsmail Kartal'dan zorunlu değişiklik: Szymanski'nin yerine sürpriz isim İsmail Kartal'dan zorunlu değişiklik: Szymanski'nin yerine sürpriz isim Haberi Görüntüle

Türkiye'de stoperlerin genelde sert oynanmasına son yıllarda hakemler pek izin vermiyor. Sence burada zorlanır mı?

Danimarka sert bir lig ve Nelsson da sert oynamayı,ikili mücadeleye girmeyi seven bir karakter. Her maç en az 10 km koşan biri ama akıllı biri olduğu için Türkiye ligini kısa sürede çözer. 

Biraz zorlanır ama Marcao gibi sert oynamıyor. Akıllı sert oynuyor. Yugoslavya faulleri yapıyor.

Fenerbahçeli Edin Dzeko, Türk bayrağıyla Yunanistan'ı salladı: Taraftar, oyuncular ve medya çıldırdı Fenerbahçeli Edin Dzeko, Türk bayrağıyla Yunanistan'ı salladı: Taraftar, oyuncular ve... Haberi Görüntüle

Fatih Terim'in aradığı isim sence kesin  olarak Victor Nelsson'mu?

Nelsson Fatih Terim'in aradığı tipte bir oyuncu. Özellikle oynatmak istediği pas oyunu ve oyunu defanstan kurup, pasla çıkmakta Nelsson çok çok iyi. Bunu  Marcao çok iyi yapıyor ama şuanki sağ stoperimiz Luyindama pek yapamıyor. Bu da hocanın oyun planını bozuyor.

Mesela size bir istatistik vereyim Nelsson hakkında; Geçen sezon 205 kere defanstan topla çıkmış ve hepsinde başarılı paslar atmış.

16 kere defansta girdiği tüm ikili mücadeleleri kazanmış. Kendisi 69 kez hava topu kazanarak bu alanda ligin en çok hava topu kazanan defans oyuncusu. 27 macta sadece 1 golü var. O da Marcao gibi gol konusunda kısır ama oyuna katılımı harika düzeyde.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading