Yandex Metrica

Soykırım ortağı Biden'dan Netanyahu'ya Refah uyarısı: Yardımı unut

Soykırım ortağı Biden'dan Netanyahu'ya Refah uyarısı: Yardımı unut

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin sığındığı Refah'a kara saldırması başlatması halinde Tel Aviv yönetimine askeri yardımı koşullandırmayı yeniden değerlendirecek.

Dünya

23.03.2024, 11:35

7 Ekim Cumartesi sabahı başlayan savaşın başından bu yana ABD'nin koşulsuz desteğini arkasına alarak Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, hedef gözetmeksizin her yeri bombalarken 30 binden fazla masum Filistinliyi katletti.

Ramazan'ın gelmesine rağmen katliamda sınır tanımayan bebek katili Netanyahu'nun zorba ve acımasız ordusu, sivilleri hedef almaya devam ediyor. Gazze'de yardım bekleyen Filistin halkına ateş etti ve çok sayıda kişyi öldürdü.

5 aydan bu yana Gazze'yi cehenneme çeviren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hedefinde bu kez Refah var. Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentinde yeni bir katliam hazırlığı yapan Netanyahu'ya ABD Başkanı Joe Biden'den uyarı geldi.

Amerikan Politico gazetesinde çıkan haberde, ABD Başkanı Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında yaşanan gerilim ve İsrail ordusunun Refah'a olası kara saldırısına ilişkin gelişmelere yer verildi.

Sipariş için kuyruğa girecekler: AKINCI TİHA dünya gündeminde: İran'ın kaybı Türkiye'nin kazanımı Sipariş için kuyruğa girecekler: AKINCI TİHA dünya gündeminde: İran'ın kaybı... Haberi Görüntüle

REFAH'A SALDIRI OLURSA YARDIM KESİLİR

Adının açıklanmaması şartıyla gazeteye konuşan ABD'li yetkililer, Biden'ın İsrail'e silah göndermeye herhangi bir kısıtlama getirmediğini ancak İsrail ordusunun Refah'a kara saldırısı düzenlemesi halinde bunu gündeme alabileceği belirtildi.

Hillary Clinton'dan hadsiz sözler: Yüzlerce yıldır bölgede yaşayan Filistinlileri işgalci ilan etti Hillary Clinton'dan hadsiz sözler: Yüzlerce yıldır bölgede yaşayan Filistinlileri işgalci... Haberi Görüntüle

KARA SALDIRISI 'KIRMIZI ÇİZGİ'

Bilindiği üzere Biden, geçtiğimiz günlerde MSNBC kanalında verdiği röportajda İsrail'in Refah'a kara saldırısı başlatmasının kendisi için bir "kırmızı çizgi" olduğunu ancak İsrail'i de terk etmeyeceğini söylemişti.

Fransa'da virüs alarmı! Göz, kulak ve ağızda kanamaya neden oluyor Fransa'da virüs alarmı! Göz, kulak ve ağızda kanamaya neden oluyor Haberi Görüntüle

''ARTIK ZARAR VERİYOR''

Savaşın başından bu yana koşulsuz destek verdiği İsrail Başbakanı'nı hedef alan Biden, Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini" söylemişti.

Netanyahu, Biden'ın eleştirilerine cevap vererek İsrail halkının çoğunluğunun izlediği politikayı desteklediğini açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading