Yandex Metrica

Soykırım ortağı Biden'dan Gazze talimatı: Ateşkes çağrısı yapıp itiraf etti

Soykırım ortağı Biden'dan Gazze talimatı: Ateşkes çağrısı yapıp itiraf etti

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken ABD Başkanı Joe Biden'dan itiraf niteliğinde açıklama geldi. Savaşın başından bu yana İsrail'e koşulsuz destek veren Biden, "Bu savaş, Gazze'deki daha önceki tüm savaşların toplamından daha fazla masum sivilin hayatına mal oldu. 30 binden fazla Filistinli öldürüldü ve bunların çoğu Hamas üyesi değil. Binlerce ve binlerce kadın ve çocuk öldürüldü, erkek ve kız çocukları yetim kaldı" dedi. Gazze sahiline kurulacak geçici liman hakkında konuşan Biden ''Bu geçici liman yüksek miktarda insani yardımın her gün Gazze'ye girişini mümkün kılacaktır, ancak İsrail de üzerine düşeni yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

Dünya

21.03.2024, 11:54

7 Ekim Cumartesi sabahı başlayan savaşın başından bu yana ABD'nin koşulsuz desteğini arkasına alarak Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, hedef gözetmeksizin her yeri bombalarken 31 binden fazla masum Filistinliyi katletti. Ateşke çağrılarına kulağını tıkayan İsrail, sivilleri vurmaya devam ederken savaşın başından bu yana terör devletinin yanında saf tutan ABD Başkanı Joe Biden'dan itiraf niteliğin açıklama geldi.

ABD Başkanı Biden, başkanların yıllık olarak Kongre ortak oturumunda yaptığı "Birliğin Durumu" konuşmasında Gazze'deki son duruma ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Putin önerdi! Rusya'da yeni kabineye kritik atamalar: Şoygu'ya yeni görev Putin önerdi! Rusya'da yeni kabineye kritik atamalar: Şoygu'ya yeni görev Haberi Görüntüle

''HOLOKOST'TAN SONRAKİ EN KANLI GÜN''

Konuşmasının aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze ile ilgili bölümünde 7 Ekim'deki Hamas saldırısından "İsrail Holokost'tan sonraki en kanlı gününü yaşadı" diyerek bahseden Biden, "İsrail'in Hamas'ın ardından sonuna kadar gitmeye hakkı olduğunu" savundu.

Eurovision'da İsrailli şarkıcıya protesto: Seyirciler 'Özgür Filistin' sloganları attı Eurovision'da İsrailli şarkıcıya protesto: Seyirciler 'Özgür Filistin' sloganları attı Haberi Görüntüle

''30 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ''

Buna karşılık, İsrail'in saldırılarını yaparken sivilleri hedef almamak gibi bir sorumluluğunun da olduğunu belirten Biden, "Bu savaş, Gazze'deki daha önceki tüm savaşların toplamından daha fazla masum sivilin hayatına mal oldu. 30 binden fazla Filistinli öldürüldü ve bunların çoğu Hamas üyesi değil. Binlerce ve binlerce kadın ve çocuk öldürüldü, erkek ve kız çocukları yetim kaldı." şeklinde konuştu.

Afganistan'ı kana bulayan Blackwater Gazze'ye sızdırılmış! Gizli operasyon deşifre oldu Afganistan'ı kana bulayan Blackwater Gazze'ye sızdırılmış! Gizli operasyon deşifre oldu Haberi Görüntüle

ABD ORDUSUNA TALİMAT: GEÇİCİ LİMAN KURULMALI

Savaşın başından bu yana İsrail'in yanında saf tutan ve terör devletine koşulsuz destek veren Biden, Amerikan ordusuna, Gazze sahiline geçici bir liman kurulması yönünde talimat verdiğini de açıkladı.

Söz konusu geçici liman ile Gazze'ye deniz yoluyla daha yüksek miktarda insani yardımın gireceğini ancak Amerikan askerlerinin Gazze'ye ayak basmayacağını belirten Biden "Bu geçici liman yüksek miktarda insani yardımın her gün Gazze'ye girişini mümkün kılacaktır, ancak İsrail de üzerine düşeni yapmalıdır. İsrail Gazze'ye daha fazla insani yardım girişine izin vermeli ve insani yardım çalışanlarının ateş altında kalmadığından emin olmalıdır. İsrail liderlerine bunu söyledim. İnsani yardım bir pazarlık unsuru ya da ikincil konu olamaz." dedi.

İsrail karıştı! Siyonist bakanlar yuhalandı: Küfürler havada uçuştu yumruklar konuştu İsrail karıştı! Siyonist bakanlar yuhalandı: Küfürler havada uçuştu yumruklar konuştu Haberi Görüntüle

6 HAFTALIK ATEŞKES ÇAĞRISI

6 haftalık ateşkese acil ihtiyaç duyulduğunu belirten ABD Başkanı Biden ayrıca, İsrail-Filistin sorununa kalıcı siyasi tek çözümün iki devletli çözüm olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading