Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan enflasyon mesajı

Son dakika: Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan enflasyon mesajı

Son dakika haberleri... Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan son dakika enflasyon mesajı geldi. Karahan, yaptığı açıklamada "Aylık enflasyonun ana eğilimini belirgin ve kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz. Para politikasındaki kararlı duruşumuz, hedeflediğimiz dezenflasyon patikasına başarıyla ulaşmamızı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Ekonomi

02.04.2024, 22:18

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından enflasyon mesajı verilirken yapılan açıklamada sıkı parasal koşulların sürdürülebileceği belirtildi.

Görüşmeye ilişkin yapılan yazılı basın açıklamasında, TBB’de gerçekleşen mutat toplantının gündemini, bankacılık sektörünün durumu, enflasyon görünümü ve para politikasındaki son dönem gelişmelerin oluşturduğu ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı'ndan emlakçılar için yeni karar: O şart kaldırıldı! Ticaret Bakanlığı'ndan emlakçılar için yeni karar: O şart kaldırıldı! Haberi Görüntüle

''YILIN İKİNCİ YARISINDA DEZENFLASYON TESİS EDİLECEK''

Açıklamada toplantıdaki konuşmasına yer verilen TCMB Başkanı Karahan, 2024 yılının ikinci yarısında dezenflasyonun tesis edileceğini bildirdi.

Piyasa mekanizmasının işlevselliği ve makro finansal istikrara yönelik uygulamaların teknik ayrıntılarına değinen TCMB Başkanı Karahan, şunları kaydetti;

"Dezenflasyona yönelik adımlarımızın finansal koşullara, talebe ve fiyatlama davranışlarına yansıyacağını öngörüyoruz. Aylık enflasyonun ana eğilimini belirgin ve kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz.''

Dar gelirli ailelerin mutfaklarına uğramıyor! Kırmızı Et fiyatları tırmanıyor Dar gelirli ailelerin mutfaklarına uğramıyor! Kırmızı Et fiyatları tırmanıyor Haberi Görüntüle

''BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ''

Açıklamanın devamında ''Para politikasındaki kararlı duruşumuz, hedeflediğimiz dezenflasyon patikasına başarıyla ulaşmamızı sağlayacaktır."  denildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading