Yandex Metrica
Reklam Görseli

Son dakika: Fransız mahkemesi kararı verdi: Eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'e hapis şoku!

Son dakika: Fransız mahkemesi kararı verdi: Eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'e hapis şoku!

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, 2012'deki cumhurbaşkanı seçiminde yasa dışı finansman sağlamak suçundan 6 ayı ertelenmiş 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.  

Dünya

15.02.2024, 08:30

Fransız basınındaki haberlere göre, Paris Temyiz Mahkemesi, "Bygmalion" olarak bilinen "telekulak" davasında kararını açıkladı.

SON DURUM: Tutuklamalar başladı! ABD'li Filistin yanlısı üniversite öğrencileri tek tek gözaltına alınıyor SON DURUM: Tutuklamalar başladı! ABD'li Filistin yanlısı üniversite öğrencileri tek... Haberi Görüntüle

1 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme, 2012'de kaybettiği cumhurbaşkanı seçim kampanyasına yasa dışı finansman sağladığı gerekçesiyle eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye 6 ayı ertelenmiş toplam 1 yıl hapis cezası verdi.

Ünlü aktör gözaltında: Cinsel saldırıyla suçlanıyor Ünlü aktör gözaltında: Cinsel saldırıyla suçlanıyor Haberi Görüntüle

TELEKULAK DAVASI

"Telekulak" davası kapsamında Sarkozy, 2012'de kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasına yasa dışı finansman sağlamakla suçlanıyor.

O sadece bir pisuvar değil! Çin'deki bu icat hayal gücünü zorluyor O sadece bir pisuvar değil! Çin'deki bu icat hayal gücünü... Haberi Görüntüle

42.8 MİLYON AVRA HARCAMA

Eski Fransa Cumhurbaşkanı'nın, seçim kampanyası için yasal sınır olan 22,5 milyon avroluk harcamanın 20,3 milyon avro üzerine çıkarak 42,8 milyon avro harcadığı belirtiliyor.

Biden'dan üniversitelerdeki Gazze gösterilerine ilişkin açıklama: 'ABD'de antisemitizme yer yok' Biden'dan üniversitelerdeki Gazze gösterilerine ilişkin açıklama: 'ABD'de antisemitizme yer yok' Haberi Görüntüle

SAHTE FATURA

Sarkozy, seçim harcamalarının parti faaliyeti gibi gösterilmesi için kampanyayı yürüten Bygmalion şirketinden sahte fatura almakla, ilgili şirket de Sarkozy'nin masraflarını gizlemek için sahte fatura düzenlemekle suçlanıyor.

Seçim kampanyası direktörü Jerome Lavrilleux, 2014'te şirketin düzenlediği mitinglerin maliyetinin düşürüldüğünü ve parti harcaması olarak faturalandırıldığını itiraf etmişti.

Sarkozy, yolsuzlukla suçlandığı "telekulak" davasında, 2021'de 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

İsrail Savaş Kabinesi diken üstünde: 'Esir takası olmazsa hükümet düşebilir' İsrail Savaş Kabinesi diken üstünde: 'Esir takası olmazsa hükümet düşebilir' Haberi Görüntüle

MAHKEME TEMYİZE TAŞIMIŞTI

Eski Fransa Cumhurbaşkanı, mahkeme kararını temyize taşımıştı. Kasım 2023'te savcılık, dava kapsamında Sarkozy hakkında 1 yıl tecilli hapis cezası talep etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading