Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Emeklinin bayram ikramiyesi artıyor! Bakan Işıkhan müjdeyi verdi

Son dakika: Emeklinin bayram ikramiyesi artıyor! Bakan Işıkhan müjdeyi verdi

Son dakika haberleri... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NTV'de katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımızın emeklilere olan teveccühü malum. Emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarımızı önceliklendiriyoruz. Emeklilerimiz müsterih olsun. Gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Gerekli çalışmaları yaparız bu adımları atarız" dedi.

Ekonomi

18.04.2024, 01:27

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NTV'de katıldığı televizyon programında emeklerinin bayram ikramiyelerinin artacağı müjdesini verdi.

Bakan Işıkhan, deprem bölgesinde ödenekler ve sağlık hizmetlerinin sunumunu aksatmadıklarını kaydetti.

''İstihdam sayımızı tekrar 914 bin seviyesine getirdik.'' diyen Bakan Işıkhan, ''110 bin vatandaşımıza 990 milyon lira ödeme yapıldı. Prim tahsilatı önemli bir noktada duruyor. Ancak biz kaybettiğimiz insanlar. Bu insanları geri döndüremiyoruz. Prim tahsilatı elbette önemli ama ekonominin bütün boyutlarının tekrar canlandırılmasına önem verdik.'' ifadelerini kullandı.

İŞKUR'dan personel alımı! 24 yaşını dolduran kişiler dikkat: Başvuru için 3 gününüz var! İŞKUR'dan personel alımı! 24 yaşını dolduran kişiler dikkat: Başvuru için... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ ARTIYOR

Emeklilerin bayram ikramiyesinin aratacağı müjdesini veren Bakan Işıkhan, ''Emeklilerimize bir seferlik 5 bin lira destek verdik. Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanı'mız da bizler de her zaman emeklilerimizin yanında olduk. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanı'mızın takdirine sunup ondan sonra da talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları ve adımları atarız. Hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Bu çerçevede, çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz." dedi.

Tüm emeklilerin aylıklarındaki artış oranını bu aydan itibaren eşitlediklerini anımsatan Işıkhan, bu kapsamda toplam 13 milyon 660 bin 868 kişiye 15 milyar 845 milyon 208 bin 523 lira fark ödeneceğini bildirdi.

Baklava tadında ek ikramiye: Meclis emeklilere bayram hediyesi verecek: Akıllara durgunluk veren zam Baklava tadında ek ikramiye: Meclis emeklilere bayram hediyesi verecek: Akıllara... Haberi Görüntüle

''950 BİN EYT'Lİ ÇALIŞMA HAYATINA DÖNDÜ''

950 bin EYT'linin yeniden çalışma hayataına döndüğüne dikkat çeken Bakan Işıkhan, ''"EYT'den sonra 2 milyon vatandaşımız emekli oldu. Son verilere göre, EYT'den emekli olan vatandaşımızın yaklaşık 950 bini tekrar çalışma hayatına döndü. EYT'de süreç devam ediyor. Emekli sayımız şu an 16 milyon. Talepler ve başvurular oldukça da 2024 yılının sonunda emekli sayımızın 16 milyon 400 bin olmasını öngörüyoruz.'' şeklinde konuştu.

2025'te dolar ne kadar olacak? 1 Dolar 2025'te kaç TL olur? 2025'te dolar ne kadar olacak? 1 Dolar 2025'te kaç TL... Haberi Görüntüle

''32 MİLYONA YAKIN VATANDAŞ İSTİHDAM SÜRECİNDE''

Emekli sayısının arttığına dikkati çeken Bakan Işıkhan, "Sosyal güvenlik sistemlerinin sürdürülebilirliği açısından bakanlık olarak temel hedefimiz istihdamı artırmak. Şu anda 32 milyona yakın vatandaşımız istihdam sürecinde. Bunun daha da artırılması noktasında, özellikle kadın istihdamının artırılması konusunda çok önemli çalışmalarımız ve projelerimiz olacak." dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading