Yandex Metrica

Savunmada altın çağ! Türkiye Suudi Arabistan'da gövde gösterisi yaptı: Her şey daha da güzel olacak

Savunmada altın çağ! Türkiye Suudi Arabistan'da gövde gösterisi yaptı: Her şey daha da güzel olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde savunma sanayinde dev adımlar atan Türkiye, bu alanda altın çağını yaşıyor. Son olarak Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da ikinci kez düzenlenen World Defense Show (WDS) Fuarı’na 63 savunma sanayii firması ile katılım sağlayan Türkiye adeta gövde gösterisi yaptı.

Savunma

20.02.2024, 14:07

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ikinci kez düzenlenen World Defense Show fuarına üst düzey resmi delegasyonların katılımı gerçekleşti. Söz konusu fuarda savunma endüstrisinin kara, deniz ve hava savunma sektörlerindeki en son teknolojilerini içeriyor.

Dünyaca ünlü Youtube kanalı KAAN ile KF-21'i karşılaştırdı: Bu savaş uçağı yok satacak Dünyaca ünlü Youtube kanalı KAAN ile KF-21'i karşılaştırdı: Bu savaş... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK"

Söz konusu fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, “Biz burada Türk firmaları ve Savunma Sanayii Başkanlığı olarak ülkemizi temsil etmeye çalıştık." şeklinde konuştu. 

Açıklamalarında devam eden Görgün, "Sadece Savunma Sanayii Başkanlığı ya da sadece burada yer alan büyük firmalarımız, entegratör firmalarımız, alt yüklenicilerimiz değil, tüm savunma sanayiimizi temsil edecek şekilde burada yer aldığımızı değerlendiriyorum." ifadelerini kullandı.

İşte zafer raporu: Her gün 1000 asker vurulmalı, yılda 4 bin 800 hava savunma füzesi üretilmeli İşte zafer raporu: Her gün 1000 asker vurulmalı, yılda 4... Haberi Görüntüle

"YÜZDE 15'İNİ TÜRK FİRMALARIMIZ DOLDURDU"

"World Defense Show’da altmış üç firmayla, en çok katılım sağlayan ikinci büyük katılımcı olarak yer alan ülke konumundayız" diyen Görgün, "Toplam alanın yüzde on beşini Türk firmalarımız doldurdu. Alan itibari ile de en fazla alanı kullanan ülke konumundayız. Fuarın dışında gün içerisinde çeşitli toplantılar da gerçekleştirdik." dedi.

'Bu süper uçak niye satılmadı, anlamıyorum' dedi, düşmanının jetini böyle övdü 'Bu süper uçak niye satılmadı, anlamıyorum' dedi, düşmanının jetini böyle... Haberi Görüntüle

"İYİ NİYET ANLAŞMALARI"

"Şirketlerimizin İyi Niyet Anlaşmaları, geleceğe yönelik planlamalarını ortaya koydukları anlaşmalar da gerçekleştirdik." diyen Görgün, "Hemen hemen her firmamızın irili ufaklı, geleceğe yönelik uzun süreli çalışmaları içeren birçok anlaşması var ve fuar boyunca da bunlar planlandı ve devam edecek." şeklinde konuştu.

Uçağa LPG takmak gibi: Kanola yağıyla F-35 uçurmaya hazırlanıyor! Herkesi şoke eden biyoyakıt planı Uçağa LPG takmak gibi: Kanola yağıyla F-35 uçurmaya hazırlanıyor! Herkesi... Haberi Görüntüle

"BU ÇOK GÜZEL BİR GELİŞME"

"Biz de burada muhataplarımız ile görüşmeler yapıyoruz." diyen Görgün, "Dünyanın değişik yerlerinden katılan, bizim de ilişki içerisinde olduğumuz ülkelerin yöneticileri ile Bakanları ya da Savunma Sanayii Başkanlığı muhataplarımız ile toplantılarımız yapılıyor." şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Görgün, "Stantlara baktığımız zaman şirketlerimiz kullandıkları alt sistemleri veya faydalı yükleri veya mühimmatları kendi ürünlerinde de sergiliyorlar. Olası fırsatlar konuşulurken toplantılara birbirlerini davet ediyorlar. Bu çok güzel bir gelişme. Biz bunların olumlu sonuçlarını ilerleyen zamanlarda daha da çok göreceğiz diye umut ediyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Savunma


Loading