Yandex Metrica

Yerli ve milli imkanlarla üretildi! KN-12 keskin nişancı tüfeği Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi

Yerli ve milli imkanlarla üretildi! KN-12 keskin nişancı tüfeği Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla Türkiye'nin ilk değişken kalibreli keskin nişancı tüfeği KN-12, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi.

Savunma

07.03.2024, 06:34

MKE tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen Türkiye'nin ilk değişken kalibreli keskin nişancı tüfeği KN-12, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterine girdi.

İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye eşit İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye... Haberi Görüntüle

İLK DEĞİŞKEN KALİBRELİ KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, KN-12'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterine girdiği belirtilerek, emeği geçen herkese teşekkür edildi. 

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Bağlı kuruluşumuz MKE tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen değişken kalibreli keskin nişancı tüfeği KN-12, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'mızın envanterine girdi. TSK için önem taşıyan KN-12'nin üretiminde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımızı kutluyoruz.

Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Haberi Görüntüle

KN-12 ÖZELLİKLERİ 

Türk Silahlı Kuvvetleri için bir ilk niteliği taşıyan KN-12 Değişken Kalibreli Keskin Nişancı Tüfeği, hem 8,59 x 70 mm hem de 7.62x51mm çapında fişek kullanabiliyor. İki çap arasında geçiş yapmak için yalnızca tüfek namlusunun değiştirilmesi yeterli oluyor. Sürgülü (Bolt-Action) mekanizmalı KN-12, 1500 metre etkili menzile sahip. Yaklaşık 7 kilogram ağırlığındaki tüfek, 1 MOA dağılıma sahip.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading